Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je aan anderen of andermans spullen veroorzaakt en waar jij voor aansprakelijk bent. Wanneer je in het bezit bent van een auto, motor, brommer, scooter of snorfiets, dan ben je volgens de WAM (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kun je dit regelen. Wanneer je motorrijtuig schade veroorzaakt, dekt een WA-verzekering de schade in de meeste gevallen. Het aanbod aan verzekeraars is enorm, dit maakt de keuze voor de juiste aansprakelijkheidsverzekering niet gemakkelijk.

Welke aansprakelijkheidsverzekering is het beste?

Op de vraag welke aansprakelijkheidsverzekering het beste is, is niet één antwoord het juiste antwoord. Het is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe uitgebreider de verzekering, hoe meer schade er wordt gedekt wanneer dit nodig is, maar dit brengt natuurlijk wel meer kosten met zich mee. Bij het afsluiten van een verzekering probeer je altijd een inschatting te maken wat het meest efficiënt is. Aangezien het aanbod aan verzekeringen erg groot is, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer kunt zien, hebben we een aantal populaire aansprakelijkheidsverzekeringen voor je op een rij gezet. Gebaseerd op een onderzoek van de consumentenbond uit 2022 kwamen de volgende aansprakelijkheidsverzekeringen het beste uit de test naar voren: ASR met een 8,2, Vereniging Eigen Huis met een 8,1, ING met een 7,1, ZLM met een 7,8 en Centraal Beheer met een 7,7.

Verzekering opzeggen

Wil jij je aansprakelijkheidsverzekering opzeggen? Het opzeggen van een verzekering gaat helaas niet altijd zo soepel als dat je het zou willen. Wanneer je het bedrijf telefonisch probeert te bereiken, gaat dit vaak niet zo eenvoudig. Wanneer je eenmaal een telefoonnummer hebt gevonden, is de kans groot dat je in een ellenlange wachtrij belandt. Dit kost een hoop tijd én geld. Gelukkig kan dit allemaal een stuk makkelijker. Op de website van Xpendy kun je de verzekering selecteren die je wil opzeggen. Hierna kom je op de opzegpagina van de desbetreffende service terecht en kun je aan de hand van het invullen van je NAW-gegevens een opzegbrief opstellen. Wanneer je je gegevens hebt ingevuld en je gaat akkoord met de algemene voorwaarden, dan wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. De opzegbrieven bij Xpendy worden altijd – tegen betaling – aangetekend per post verzonden. Op deze manier ben je altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging. ANWB opzeggen? Bij Xpendy regel je het binnen 2 minuten.

Opzeggen via Xpendy

Naast verzekeringen, kun je via Xpendy ook gemakkelijk andere soorten abonnementen opzeggen. Dit gaat van sportschoolabonnementen, tot datingsites, tot beauty-abonnementen tot aan verzekeringen. Tegenwoordig zijn er dan ook heel veel verschillende type abonnementen die worden aangeboden. De opzegservice Xpendy is in het leven geroepen om de consument te ontzorgen in zijn of opzegging proces. Er zijn verschillende situaties waarin het opzeggen van abonnementen als extra lastig worden ervaren. Denk aan een verhuizing, een emigratie, of bij het overlijden van een naaste. Dit soort situaties brengen al genoeg stress met zich mee en dan kan Xpendy maar beter een hoop administratieve zaken van je overnemen. Abonnementen opzeggen regel je zo bij Xpendy. Aan de hand van een opzegbrief die aangetekend per post wordt verzonden, ben je altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging. Bedrijven zijn namelijk wettelijk verplicht om aangetekende opzegbrieven in behandeling te nemen.