Beste aansprakelijkheidsverzekeringen in 2023

N
Schade die u aan anderen veroorzaakt
N
Ook bij schade in het buitenland
N
Schade door uw huisdier
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Je hele gezin en huisdier wereldwijd verzekerd
N
Ook verzekerd bij schade aan geleende spullen
N
Geen eigen risico
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Wereldwijd verzekerd
N
Ook voor schade door huisdieren
N
Basis & allrisk
M
Schade die u met opzet veroorzaakt

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

WA vergelijken

Voor het vergelijken van een WA autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering (AVP verzekering) hebben wij een aantal gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekerde, het bedrag dat je verzekert wilt hebben en de hoogte van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met aanbieders uit de vergelijker rollen die voor jou interessant kunnen zijn. Je ziet hiermee direct de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering. Door het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzeker je jezelf tegen schade of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt. De aansprakelijkheids verzekering premie is relatief laag ook.

Andere relevante verzekeringen zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, bedrijfsautoverzekering en rechtsbijstandverzekering zakelijk.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Door de vergelijker kan je de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering vinden en afsluiten. Je vult de verschillende criteria in en vervolgens kan je de verschillende aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. De WA aansprakelijkheidsverzekering is eenvoudig om te filteren.

Contact

Vragen en of opmerkingen? Wij helpen je graag. Wij geven geen financieel advies. Aansprakelijkheidsverzekering.com bezit niet over een AFM vergunning. Bij ons kan je het beste een aansprakelijkheidsverzekering zoeken en de goedkoopste te vinden tussen alle verzekeraars in Nederland. Een AVP vergelijken kan eenvoudig hier. 

info@aansprakelijkheidsverzekering.com

Heel Nederland gedekt

24/7 Support

Veelgestelde vragen

Wat doet een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering zal de schade verzekeren die jij of medeverzekerden per ongeluk aan een ander hebben toegebracht. Indien u ergens aansprakelijk voor wordt gesteld, omdat u bijv. per ongeluk iets kapot hebt gemaakt van iemand anders kunt u dit verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering. Dat is een prettig gevoel, want de kosten voor letsel- of zaakschade kunnen behoorlijk hoog oplopen. 

Verschillen tussen WA- en Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is voor iedereen, om jezelf beschermen tegen schade welke je aan anderen brengt. Deze verzekering is niet verplicht. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht voor iedereen die een voertuig rijd. 

Wat is een WA casco?

De normale WA verzekering biedt dekking als uw auto wettelijk aansprakelijk wordt gesteld voor letsels- of zaakschade bij iemand anders. De beperkte WA casco biedt dekking wanneer er schade aan uw auto wordt toegebracht door brand, diefstal, ruitbreuk, storm en botsing met dieren.

Hoe kan ik mijn aansprakelijkheidsverzekering opzeggen?

Opzeggen van jouw aansprakelijkheidsverzekering is altijd mogelijk en verschillen de voorwaarden per verzekeringsmaatschappij. Bij het afsluiten zijn er nu eenmaal vergaande afspraken gemaakt aan de hand waarvan de maatschappij tal van voorzieningen heeft getroffen. Zo zijn administratief alle stukken al in orde gemaakt en is het tussentijds opzeggen dus geen optie welke door de maatschappijen geboden wordt.

Opzegtermijn aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt voor een jaar afgesloten en mag een ieder na verloop van deze termijn dus altijd overstappen na een andere verzekeraar of gewoon het besluit nemen geen nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Opzeggen kan middels het versturen van een mailtje of stuur je een brief. Eenvoudiger wordt het wanneer je in zee gaat met een andere verzekeraar omdat die de overstap wel in orde zal maken. Bijzonder is het ook dat er gewoonlijk een periode van 14 dagen geldt na het afsluiten van het contract waarbinnen je altijd nog het besluit kunt nemen om de verzekering op te zeggen.

Het is dus belangrijk om voor het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden en wordt de mogelijkheid tot het opzeggen geboden na de termijn van 1 jaar of binnen de 14 dagen periode na het getekend hebben va het contract.

Waarvoor ben ik niet verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Elke verzekering heeft nu een afbakening op het gebied van de dekkingen welke er geboden worden en is dat zeker ook het geval bij een aansprakelijkheidsverzekering. Aansprakelijkheden zijn namelijk vergaand en op haast elk gebied wel te vinden en is het ook belangrijk dat er geen overlapping plaats zal vinden met andere verzekeringen

Voor ongelukken in het verkeer geldt de verzekering niet

De WA-verzekering heeft betrekking op schade opgelopen of veroorzaakt in het verkeer en zal zo een individuele verzekering dus niet instaan voor de schade opgelopen in het verkeer. Ook zijn er beperkingen gesteld over de manier waarop er schade is veroorzaakt. Met opzet of nalatigheid in het spel, zal de schade nooit vergoed worden. Ook de afbakening voor de schadesoort is van belang. Zo zal brand en diefstal niet meegerekend worden en valt ook alle schade veroorzaakt door de natuur (overstromingen, harde wind) daaronder.

Ook de personen op wie de aansprakelijkheidsverzekering betrekking heeft, zijn duidelijk in de polis aangegeven. Zo vallen inwonende kinderen daar zeker onder, maar kan er bij schade veroorzaakt door logerende gasten bijvoorbeeld geen beroep worden gedaan op de verzekering.

Wie zijn er meeverzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan plaatsvinden op individuele basis of ga je voor een gezinsverzekering. Bij de eerste vorm is niet alleen de verzekeringsnemer verzekerd, maar ook personen die komen logeren of personeel die inwoont. Er wordt dus altijd ruim ernaar gekeken en kan hetzelfde gezegd worden voor zij die een gezinsverzekering afsluiten. Voor bedrijven gelden er uiteraard weer andere regels over het aantal verzekerden.

Wat dekt een WA verzekering?

Wil je autorijden, dan ben je dus verplicht om een WA (wettelijk aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten. Een WA verzekering houdt in dat de schade die veroorzaakt is door jouw eigen auto wordt gedekt. Op die manier kunnen andere weggebruikers de zekerheid krijgen dat de kosten worden betaald. Maar ook kun je met een vertrouwd gevoel de weg op rijden. Het is verplicht voor alle voertuigen die op de weg rijden deze verzekering te hebben aangesloten. Niet alleen voor auto’s, maar ook voor brom- en motorfietsen. Heb je deze verzekering niet dan is de kans groot dat je een boete zult moeten betalen. Sommige mensen willen zich extra verzekeren. Dit kun je ook doen, maar het is niet verplicht. Deze verzekeringen zijn de aanvullende verzekeringen.

Wat valt onder een aansprakelijkheidsverzekering?

 De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt dekking voor schades waarvoor iemand aansprakelijk gesteld kan worden, met hier en daar wel enkele uitzonderingen. Welke dekking een aansprakelijkheidsverzekering biedt en voor wie, hangt af van een aantal factoren en van welk pakket je kiest. Niet alle schade zal onder een aansprakelijkheidsverzekering vallen. Een verzekeraar zal eerst beoordelen of de schade mede het gevolg is van iets dat aan jou kan worden toegerekend. Zo is de schade waar je niet voor aansprakelijk bent en schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt uitgesloten van vergoeding. Ook schade toegebracht met een motorrijtuig valt niet onder de dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren.

Voor welke dekking aansprakelijkheidsverzekering moet je kiezen? Het is belangrijk om een dekking te kiezen die voor jou het meest van toepassing is. Heb je bijvoorbeeld een gezin met kinderen, neem dan de aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking. Wie van jouw gezin er onder deze dekking valt, verschilt per verzekeraar. In sommige gevallen worden naast je partner en kinderen, eventueel ook huisdieren, logés en huishoudelijke hulp meeverzekert.  Hierbij geldt wel dat als jij of een van deze gezinsleden schade toebrengt aan spullen in je eigen huis of spullen van iemand die onder de gezinsdekking vallen, de verzekering dit niet vergoedt.

Kijk bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering ook goed naar het maximaal gedekte schadebedrag. Hier kan verschil in zitten tussen verzekeraars en ook heeft het invloed op de hoogte van de premie die je betaalt. Tot slot is het aan te raden om te kijken of de dekking die de verzekeraar biedt,alleen in Nederland geldig is of eventueel ook als er iets gebeurd in het buitenland.

 

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering zzp?

Als je tijdens je werk als zzp’er schade veroorzaakt aan iets, dan ben je met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet verzekerd voor de ontstane schade. In dit geval kan een aansprakelijkheidsverzekering zzp uitkomst bieden. Deze verzekering biedt een bescherming tegen financiële gevolgen van hoge schadeclaims. Als zzp’er kun je kiezen uit een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV).

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering als zzp’er is niet verplicht, maar het bedrijf waar je voor gaat werken kan wel van je verlangen dat je er een afsluit. Het is voor beide partijen overigens wel een fijne gedachte om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit omdat deze verzekering de schade dekt die tijdens jouw werkzaamheden per ongeluk wordt veroorzaakt. Dit geldt niet alleen voor schade aan spullen (materieel), maar ook schade aan personen (letselschade). Kijk ter verduidelijking eens naar dit voorbeeld: als lasser ben je het dak van de schuur van jouw opdrachtgever aan het repareren. Door een moment van onoplettendheid ontstaat er door jouw lasapparaat brand en de schuur van jouw opdrachtgever brandt volledig uit. Niet alleen is de klant de schuur kwijt, maar ook alle dure machines die in de schuur bewaard werden. Kosten voor de schade zijn enorm hoog en daarom is het handig om hiervoor verzekerd te zijn.

In sommige beroepen kan er door een zzp’er ook vermogensschade worden veroorzaakt. Dit is een financiële schade die ontstaat doordat de persoon die de schade heeft ondervonden, een verlies van winst of inkomen heeft. In dit geval biedt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) een goede uitkomst. Werk je bijvoorbeeld als zelfstandig boekhouder en maak je voor een ander bedrijf een fout door een verkeerde belastingaangifte in te dienen? Dan kan het zijn dat dat bedrijf een flinke boete krijgt en de kosten op jou zal willen verhalen.

Let bij het afsluiten van deze verzekering dus goed op welke verzekering (AVB of BAV) het meest op jou van toepassing is. De hoogte van de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering ZZP hangt onder andere af van de beroepsgroep waaronder je valt en premie kosten lopen daarom uiteen van €100 tot €500 per jaar. Het is aannemelijk dat een aannemer een grotere kans op schade aan derden heeft, dan een copywriter, die vanuit thuis achter de computer werkt. Kijk bij het vergelijken ook goed naar de hoogte van het gevraagde eigen risico. Dit bedrag moet je namelijk achter de hand hebben om zelf aan de schadekosten bij te dragen. Gelukkig zijn in veel gevallen de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers van de belasting aftrekbaar.

Wanneer heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en schade is snel ontstaan. Indien jij verantwoordelijk bent voor deze schade kan dat grote financiële consequenties voor je hebben. Gelukkig bestaat er voor deze aansprakelijkheid een verzekering. De vraag is dus wanneer is een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Om te beginnen heb je deze verzekering nodig als je onbedoeld schade hebt veroorzaakt aan iemand anders of aan zijn of haar spullen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk een glas wijn over iemands bank hebt gegooid en deze de vlek er niet meer uit krijgt of erger, als door jouw toedoen iemand valt en deze persoon hierdoor zijn been breekt en lange tijd moet revalideren en niet kan werken. Kosten kunnen hierdoor hoog oplopen en ondanks dat het hebben van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, kan deze in bovengenoemde situatie dus wel enorm handig zijn.

Er wordt bij het afsluiten van de particuliere aansprakelijkheidsverzekering gekeken naar jouw gezinssamenstelling. Ben je alleen of heb je een partner en/of kinderen? Er bestaat bijvoorbeeld een  aansprakelijkheidsverzekering met dekking voor het hele gezin. Dit is fijn, aangezien dat als je kinderen hebt er over het algemeen vaker dingen kapot kunnen gaan. Helaas dekt de verzekering niet als door toedoen van jouw kind er iets kapot gaat van jouw eigen spullen in jouw eigen huis. Een vergoeding geldt alleen voor schade aan derden. Dus stel je voor dat door jouw kind in het huis van iemand anders, een hele dure vaas valt en deze in duizend stukjes breekt, dan kun jij wettelijk aansprakelijk daarvoor worden gesteld. Als je dan een polis hebt voor gezinsdekking, ben je in ieder geval goed verzekerd voor de schade die er voor de kapotte vaas betaalt moet worden. Ook als je huisdieren hebt kunnen die onder de gezinsdekking worden meeverzekerd. Heb je bijvoorbeeld een heel avontuurlijke kat die je ook naar buiten laat, dan kan de aansprakelijkheidsverzekering is sommige situaties handig zijn. Stel namelijk dat de kat bij de buren naar binnen glipt en in de gordijnen gaat hangen en ze zo kapot maakt, ben je daar via de aansprakelijkheidsverzekering voor verzekerd. Als extra detail geldt dat vaak ook logés of huishoudelijk personeel als onderdeel van het gezin worden gezien en ook onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering vallen.

Wat is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is de verzekering welke verplicht is als je een auto of motor voertuig rijd. Deze wordt dan ook aangeduid als WA-verzekering. Hiermee is schade verzekerd welke je bij een ander veroorzaakt. Deze soort aansprakelijkheidsverzekering is verplicht.

Hoe kies ik een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijk kies je op basis van verschillende factoren zoals een gezinssamenstelling, de geboortedatum, tot welke bedrag je verzekerd wilt zijn en welke voorkeur uit gaat voor eigen risico. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden voor het kiezen van een goede aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is de eigen bij risico aansprakelijkheidsverzekeringen?

Elke aansprakelijkheids verzekering heeft een andere premie. Vergelijk daarom alle aansprakelijkheidsverzekeringen en bekijk alle premies van de aansprakelijkheid verzekeraars.

Ben ik aansprakelijk voor schade op werk?

Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden die een aansprakelijkheidsverzekering biedt en zeker ook de beperkingen. Er zijn namelijk meerdere verzekeringen die er aangeboden worden en waar er sprake van overlappende dekkingen zou zijn als de verzekeringsmaatschappijen niet met duidelijke regels zouden komen.

Aansprakelijkheid op het werk

Bij het uitvoeren van werkzaamheden, is de kans op schade altijd relatief groot en kan het soms wel om forse bedragen gaan die nodig zijn voor het herstel. Wie een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, zal niet gedekt zijn voor alle schade die tijdens de werktijden veroorzaakt is en zeker niet wanneer het gaat om schade waar de werkgever voor zal moeten opdraaien.

Dat hoeft gelukkig ook niet te gebeuren uit eigen zak omdat bedrijven een aparte aansprakelijkheidsverzekering kunnen afsluiten.

Het is echter belangrijk om in acht te nemen dat grove nalatigheid of opzet wel niet ten grondslag moeten liggen aan de schade omdat de verzekeraar anders het besluit kan nemen om niet tot het uitkeren van de schade te gaan. Belangrijk is het in ieder geval wel, dat de werkgever een passende aansprakelijkheidsverzekering af moet sluiten.

Willen bedrijven de zaken verzekeren op het werk, dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Tot welk bedrag wordt ik verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering?

De hoogte van het dekkingsbedrag is zeker van groot belang wanneer je van plan bent om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en wordt de hoogte bepaald aan de hand van een aantal factoren. Het ligt er allemaal aan om wat de klant vraagt en kan alles opgezocht worden in de polis.

Kies voor een ruime dekking

Over het algemeen wordt de dekking gesteld op 2.500.000 euro en is dat wel ruim voldoende om niet alleen de schade te dekken, maar ook in gevallen waarbij er sprake is van letsels. Dat punt wordt nog maar al te vaak over het hoofd gezien wanneer men uitkijkt naar een aansprakelijkheidsverzekering. De schade van een gebroken ruit vergoeden vraagt niet veel, maar ligt het anders wanneer bijvoorbeeld de hond een voorbijganger bijt. Daar beginnen de kosten dan wel aardig aan te tikken en is het goed om te weten dat de dekking wel ruim genomen is.

Wordt schade door eigen kind verzekerd?

Iedereen heeft nu het beste over voor het eigen kind en is een aansprakelijkheidsverzekering daarbij zeker op zijn plaats. Vooral bij wat jongere kinderen is de kans groot dat ze al spelend schade kunnen veroorzaken. Daar is er op zich niets mis mee omdat een ongelukje zo gebeurd is, maar blijf jij als ouder nog altijd verantwoordelijk om in te staan voor de aangebrachte schade. Nu valt de schade aan bijvoorbeeld een stukgeslagen tuinplant misschien wel mee, maar wordt het anders wanneer bij een bezoekje aan de buren er een dure vaas per ongeluk omver wordt gegooid.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De hoogte van de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering hangt af van een aantal factoren en verschilt per verzekeraar. De gemiddelde kosten aansprakelijkheidsverzekering liggen ergens tussen de €1 en €5 per maand met hierbij een gemiddelde premie per maand voor een alleenstaande van €3.50. Let op dat er bij het afsluiten van een nieuwe verzekering ook eenmalige afsluitkosten in rekening kunnen worden gebracht. Ook dient er assurantiebelasting te worden betaald. Deze wordt wettelijk vastgesteld en doorberekend aan de verzekerde en bedraagt momenteel 21%.

Hoewel de aansprakelijkheidsverzekering kosten bij alle verzekeraars relatief gezien laag zijn, loont het zeker om de verzekeraars onderling te vergelijken. Twee factoren die meespelen in de bepaling van de hoogte van de premie zijn leeftijd en gezinssamenstelling. De kans dat een gezin met jonge kinderen vaker beroep op de aansprakelijkheidsverzekering moet doen, is waarschijnlijk groter dan de kans van iemand van 65 jaar en zonder kinderen. Omdat de kans bij gezinnen dus groter is dat er van de verzekering gebruik zal worden gemaakt, is de premie voor gezinnen ook hoger. Bovendien geldt dat er bij gezinsdekking meerdere personen tegelijk verzekerd worden, waardoor de premie hoger is.

Ook de hoogte van het eigen risico speelt een rol in de hoogte van de te betalen premie. De meeste eigen risico’s variëren van €0 tot €100. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie, maar ook hoe meer je dus zelf moet betalen in het geval van schade. Tot slot speelt ook de hoogte van het verzekerde bedrag mee. Hoe hoger het bedrag dat wordt vergoed, hoe hoger de kosten voor de premie. Het kan zijn dat je gebruik kunt maken van een zogenaamde pakketkorting. Vaak is de aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten in een pakket met andere verzekeringen, zoals bijvoorbeeld inboedel- of opstalverzekering. Meestal vallen de aansprakelijkheidsverzekering kosten in het niet bij het bedrag dat je voor een grote schade zelf zou moeten betalen. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, kun je dus beter het zekere voor het onzekere nemen en je voor een paar euro per maand laten verzekeren.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar de vraag waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is toch een belangrijke om te stellen. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er onbedoeld schade wordt veroorzaakt aan andermans spullen of aan deze persoon zelf. Stel jouw kind van 10 jaar is buiten aan het voetballen en opeens staat de buurman van drie huizen verderop voor de deur omdat de voetbal van jouw kind door zijn raam is gevlogen. Dit is natuurlijk niet met opzet gebeurd, maar er is nu wel schade voor de buurman. Of stel dat tijdens een bezoek aan jouw buurvrouw je per ongeluk een glas rode wijn omstoot over haar bank heen en de vlek er niet meer uit gaat. Aangezien er schade aan het raam is ontstaan door toedoen van jouw kind en schade aan de bank door jouw eigen toedoen, zul jij voor de schade moeten betalen. Voor de wet word jij aansprakelijk gesteld voor de schade die door jouw toedoen wordt veroorzaakt. In sommige gevallen kan het vergoedingsbedrag voor de schade enorm oplopen. Gelukkig bestaat er voor zulke gevallen een aansprakelijkheidsverzekering.

Jouw verzekeraar zal beoordelen of je ook daadwerkelijk wettelijk aansprakelijk kunt worden gehouden voor de schade. Als iemand bijvoorbeeld zijn bril expres op jouw stoel heeft gelegd en je maakt deze bril kapot door erop te gaan zitten, dan kun je niet wettelijk aansprakelijk daarvoor worden gehouden. In het geval van iets per ongeluk omstoten en daardoor schade aan een meubel of vloerbedekking maken, wel.

Denk ook aan situaties waar de veroorzaakte schade zeer ernstig is, zoals bijvoorbeeld blijvende schade door een ongeval: door jouw schuld raakt een andere persoon blijvend invalide en deze kan hierdoor geen arbeid meer verrichten. Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je jezelf en je gezin tegen het risico van aansprakelijkheid en voorkom je dus ook dat je onverwacht voor hele hoge kosten komt te staan.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een vraag die vaak gesteld wordt is of een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is of niet. Hier bestaat namelijk enige onduidelijkheid over. In Nederland is het niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of zzp’ers af te sluiten. Het kan echter wel heel handig zijn om deze verzekering te hebben en wordt daarom zeker aangeraden. Volgens de consumentenbond is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering zelfs een soort van morele verplichting en een verzekering die in ieders basispakket van verzekeringen zou moeten zitten.

Het kan namelijk altijd gebeuren dat je per ongeluk schade veroorzaakt. Volgens de wet ben je dan ook aansprakelijk voor die schade en moet je ervoor zorgen dat de schade hersteld wordt. Je bent wettelijk aansprakelijk indien je aantoonbaar verwijtbaar gehandeld hebt. Als je hier niet voor bent verzekerd, zul je de schade uit eigen zak moeten vergoeden. Is de schade niet zo heel groot, dan is het niet zo erg. Maar stel dat je door jouw toedoen in een ongeluk verzeild raakt en iemand raakt daardoor gewond, dan kan je je voorstellen dat de bedragen snel op zullen lopen. Als je geen financiële reserves hebt, kun je hierdoor zelfs in de financiële problemen komen. Voorkomen is dus beter dan genezen en door een aansprakelijkheidsverzekering te kiezen kan er veel ellende voor zowel jezelf als voor het slachtoffer worden voorkomen.

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak in de war gehaald met een WA-verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en deze verzekering geldt voor motorrijtuigen. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen alle door jou veroorzaakte schade met jouw voertuig aan derden. Het afsluiten van een WA-verzekering is in tegenstelling tot een particuliere aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor iedereen die een (motor)voertuig op zijn naam heeft staan.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars