Huisdieren zijn meer dan alleen dieren. Ze worden een deel van het gezin. Dus als jouw kat of hond ziek wordt, is het normaal dat je er alles aan wilt doen om ze beter te maken. Helaas kunnen rekeningen van dierenartsen duur zijn. Gelukkig zijn er huisdierenverzekeringen die je kunnen helpen de hoge kosten van een dierenartsrekening kunnen helpen beperken. Medische kosten in verband met huisdieren komen bijna altijd als een onaangename verrassing. Daarom is het handig om te alle tijde goed voorbereid te zijn. We hebben alles wat je moet weten over huisdierenverzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Kies de juiste verzekeraar

Wanneer je een huisdierenverzekering kiest, houd er dan rekening mee dat je verantwoordelijk bent voor het kiezen van een gerenommeerde maatschappij die er zal zijn om je te helpen in tijd van nood. Zorg ervoor dat je je onderzoek te doen en uit te vinden welke bedrijven zijn gerenommeerde en welke dat niet zijn. Kies een verzekeraar die gespecialiseerd is in huisdierenverzekeringen en een goede reputatie heeft op het gebied van klantenservice. Een hondenverzekering of kattenverzekering kun je bijvoorbeeld afsluiten bij PetPlan.

Hoe kies je een huisdierenverzekering?

Bij de meeste dierenverzekeraars kun je je dekking kiezen op basis van het ras, de leeftijd en de huidige gezondheidstoestand van jouw huisdier. Zorg ervoor dat je een maandelijkse premie kiest op basis van het type dekking dat je wilt. Er zijn een aantal dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een huisdierenverzekering;

  • Hoeveel dekking heb je nodig voor de ziektekosten van je huisdier. Je wilt geen polis met zo veel dekking dat je er te veel voor betaalt. Je wilt ook geen polis met zo weinig dekking dat je niet beschermd bent. 
  • De aftrekbare bedragen, de medeverzekering en de eigen bijdragen die op de polis van toepassing zijn. Dit zijn de bedragen die je moet bijdragen voor elke claim. 
  • Of een polis contante waarde biedt of een uitkering bij overlijden heeft. 
  • Het annulerings- en beëindigingsbeleid van de aanbieder. Als je moet opzeggen, krijgt je dan de premie terug? Als je moet opzeggen, hoe lang van tevoren moet je dat doen? 
  • Of de polis wellness dekking en preventieve zorg omvat.

Als je antwoord kunt geven op al deze punten, dan ben je op de hoogte van de belangrijkste dingen die je moet weten over de verzekering. We wensen je veel succes met het uitzoeken van de beste huisdierenverzekering!