Nog steeds wordt er in Nederland bijna elke drie minuten ingebroken in een woning. Deze inbraken vinden steeds vaker overdag plaats. Dit komt omdat mensen overdag natuurlijk steeds vaker werken en dat weten inbrekers. Een inbreker is in slechts 30 seconden binnen in jouw huis. Onderzoek heeft uitgewezen dat een inbreker van de klus afziet wanneer hij niet binnen 3 minuten binnen kan zijn. Beveilig je huis en een inbreker zal een inbraak in de meeste gevallen niet eens proberen. Beveiliging van een huis is dan ook een preventie middel. Maar wel één die werkt. Beveiliging bestaat niet alleen uit goed hang en sluitwerk maar ook uit bijvoorbeeld een alarmsysteem of het plaatsen van camera’s. Natuurlijk geeft beveiliging geen 100 procent garantie tegen inbrekers, maar beveiliging maakt het inbrekers en ook mensen die uit zijn op vandalisme, wel een stuk moeilijker.

Beveilig van een huis is preventief en kan ervoor zorgen dat je minder aan inboedelverzekering betaald

Zoals al eerder gezegd heeft de beveiliging van een huis vooral een preventieve functie. Door je woning goed te beveiligen voel je je ook veiliger in je eigen huis. Dat alleen al zorgt voor meer woonplezier. We willen toch allemaal zorgeloos en veilig wonen. Maar hoe beveiligen we onze woning nu het beste? Allereerst moet je weten dat beveiliging van je woning niet alleen betekent beveiligen tegen inbraak en vandalisme. Je moet hierbij ook denken aan brandveiligheid. Wanneer een woning goed beveiligd is kun je bij je verzekering mogelijk korting krijgen op de inboedelverzekering. Hiervoor heb je wel het Certificaat Beveiligd Wonen ofwel het politiekeurmerk Veilig Wonen nodig. Deze certificaten worden uitgegeven door de politie die daaraan wel bepaalde eisen stelt. Deze kun je lezen op de site van de politie of je verzekering.

Hoe beveiligen we onze woning het beste

Tegenwoordig zijn alarmsystemen en camerasystemen overal via smartphone, tablet of PC te bedienen en te bekijken. De beveiligingsproducten kunnen afzonderlijk van elkaar worden gebruikt maar ook als totaal oplossing. Dan kies je voor een compleet alarm systeem dat onder andere is voorzien van een luide sirene, een bewegingsmelde en een inbraakmelder. Dit systeem kan worden uitgebreid met rookmelders. Het voordeel van zo’n systeem is dat je huis bij stroom uitval gewoon beveiligd blijft omdat het systeem dan direct overschakelt op batterij gebruik. Daarnaast is het systeem sabotageproof. Je hebt altijd inzicht in je woning en bij calamiteiten wordt je direct gewaarschuwd via je smartphone, je tablet of je PC.

Beveiliging door middel van IP camera’s en alarmsystemen die je eigen privacy waarborgen

Wanneer je bij de beveiliging van je huis kiest voor IP camera’s en speciale alarmsystemen dan moet je er wel op letten dat je eigen privacy gewaarborgd blijft. Er worden voor jouw beveiliging camera’s geplaatst in- en om het huis. Door deze camera’s heb je de beschikking over live beelden vanuit je huis. Somfy heeft het security camera systeem voorzien van slimme features, zoals een shutter, die helpen om jouw privacy optimaal te beschermen. De shutter sluit direct wanneer jij, of je medebewoners, het huis betreden. Zo komen de beelden vanuit jouw huis niet in verkeerde handen.

Het rustgevende gevoel van optimale beveiliging

Wanneer jij je huis beveiligd wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk doen. Je kunt dan ook het beste kiezen voor een systeem dat je kunt uitbreiden. Zo kun je beginnen met een basis systeem dat je bedient via je smartphone, tablet of PC. Je kunt dan ook kiezen voor een beveiligingssysteem waarbij je geen gebruik hoeft te maken van de meldkamer van de politie. Dit zorgt voor minder kosten. Kies ook voor een beveiligingssysteem dat bij stroomuitval gebruik maakt van batterijen zodat de beveiliging gewaarborgd blijft. Wanneer je kiest voor een systeem met camera toezicht heb je altijd en overal inzicht in jouw huis en tuin. Optimale beveiliging zorgt voor een rustgevend gevoel.