Een auto-ongeluk kan een angstaanjagende en verwarrende ervaring zijn. Het is belangrijk om kalm te blijven en de juiste stappen te ondernemen na een ongeval. In deze blog zullen we enkele essentiële stappen en tips bespreken om je te helpen na een auto-ongeluk.

 

Controleer op letsel en bel hulp

De veiligheid van iedereen betrokken bij het ongeval is de hoogste prioriteit. Controleer eerst jezelf en eventuele passagiers op zichtbare verwondingen. Bel vervolgens onmiddellijk de hulpdiensten om het ongeval te melden en medische hulp te krijgen indien nodig. Als er ernstig letsel is, beweeg de slachtoffers dan niet tenzij ze zich in direct gevaar bevinden.

 

Verplaats de voertuigen indien mogelijk

Als de auto’s nog in staat zijn om te bewegen en het veilig is om dit te doen, verplaats ze dan naar de zijkant van de weg om verdere ongelukken te voorkomen. Neem foto’s van de plaats van het auto-ongeluk voordat je de voertuigen verplaatst, zodat je bewijsmateriaal hebt voor verzekeringsdoeleinden. Zet de auto’s af met gevarendriehoeken min indien de auto’s erover beschikken.

 

Verzamel informatie

Wanneer de veiligheid is gegarandeerd, verzamel dan essentiële informatie. Noteer de namen, contactgegevens en verzekeringsgegevens van alle betrokken bestuurders en getuigen. Maak aantekeningen van de merknamen, modellen en kentekenplaten van de voertuigen. Het invullen van een schadeformulier helpt je hierbij. Beide bestuurder moeten een schadeformulier in hun voertuig hebben liggen. Vul deze samen in met behulp van de politie. Zij helpen je graag en zo voorkom je dat de tegenpartij foute gegevens invult. Als je een smartphone bij je hebt, maak dan foto’s van de schade aan de voertuigen en de omgeving.

 

Meld het auto-ongeluk aan je verzekeringsmaatschappij

Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeringsmaatschappij om het ongeval te melden. Verstrek alle benodigde informatie en volg hun instructies op voor het indienen van een claim. Het is belangrijk om dit binnen de gestelde termijnen te doen om eventuele problemen te voorkomen.

 

Nazorg van een auto-ongeluk

Het kan zijn dat je na het ongeluk langzaam maar zeker steeds meer pijn begint te krijgen. Dit kan toch nog duiden op eventuele letselschade die zich pas enkele uren laat merken na het ongeval. Het kan namelijk zo zijn de pijn onderdrukt is door de adrenaline van het ongeval. In dit geval komt er een letselschadeadvocaat te pas. Een letselschade advocaat in Rotterdam zal het waarschijnlijk niet worden wanneer je zelf uit Rotterdam komt. Door een letselschade advocaat in Rotterdam in te schakelen vergroot je de kans op het tegenkomen van een bekende. Een schaderapport dient namelijk altijd door een onafhankelijke partij te worden gemaakt en dus zo ook de letselschadeadvocaat.