Portugal is een mooi en gastvrij land met prachtig natuurschoon. Geen wonder dat je je vakantie gepland hebt voor een reis naar Portugal. Lekker zonnebaden langs de schitterende stranden. Of een trip maken naar de adembenemende bergen en romantische steden zoals Lissabon. Je verlangt er nu al naar. Zorg wel voor een goede voorbereiding zoals de noodzakelijke verzekeringen.

Wellicht helpen deze drie tips bij je Portugal all inclusive trip.

Reisverzekering

Logischerwijs moet je een reisverzekering afsluiten want je gaat op reis. Bij het afsluiten hiervan moet je er wel op letten welke dekkingen je nog niet hebt. Het kan zijn dat de verzekeraar dekkingen biedt met de reisverzekering die je al bij andere verzekeringen hebt. Zo voorkom je dubbel betalen voor dekkingen die je al geniet bij andere verzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Hoewel deze verzekering niet verplicht is, is het wel aan te raden. Tijdens je reis kunnen jij of jouw medeverzekerden per ongeluk schade of letsel veroorzaken bij een ander. Denk aan een kostbare vaas in het hotel of appartement die per ongeluk omgestoten wordt. De kosten voor de schade veroorzaakt kun je dan verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering. Geen paniek dus op je vakantie.

Telefoonverzekering

Mobieltjes zijn al heel lang geen luxe meer, maar kosten wel een aardig bedrag. Een aantrekkelijk object dus voor de dievengilde. Verder zijn mobieltjes nu eenmaal gevoelige apparaten, waarvan het scherm bij vallen kan barsten. Het is daarom fijn als je kunt terugvallen op een telefoonverzekering voor de reparatiekosten. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden gemiddeld dekkingen tegen diefstal, tegen defecten, tegen val, stoot en waterschade en een Europese dekking van de telefoon.

Uiteindelijk moet je kritisch zijn over welke verzekeringen nodig zijn en welke niet, zodat niet opgezadeld wordt met onnodige premies. Daarnaast zijn sommige verzekeringen verplicht terwijl andere aan te raden zijn, zoals de aansprakelijkheidsverzekering.