Heb je een inboedelverzekering aangesloten, maar twijfelt welke inboedels verzekerd zijn? Een inboedelverzekering houdt in dat alles in je woning en op je erf verzekerd is. Indien er schade is aangericht aan je inboedel wegens brand, diefstal, wateroverlast of andere redenen kun je hiervoor de kosten terugkrijgen. Maar zijn het specifieke producten in de tuin die verzekerd zijn?

Wat is gedekt bij een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je geen onkosten doet na schade aan je inboedel. Het is ongewild dus buiten jouw schuld. Elk ongelukje is verzekerd, al is het ongelukje door jou veroorzaakt. Ben je een plantenliefhebber en heb je je eigen tuin? Het is pijnlijk als je zoveel investeert voor het onderhoud van je tuin en deze binnen een paar seconde vernietigt raakt. Gelukkig is alles in en rondom je tuin verzekerd. Je kunt dezelfde spullen niet meer terugkrijgen, maar je krijgt weer de mogelijkheid om het aan te schaffen.

Samenwonen dubbele inboedelverzekering

Heb je de liefde van je dromen en wil je gaan samenwonen? Hebben jullie beide een inboedelverzekering? Geen nood, het is mogelijk om jouw inboedel samen te voegen met die van je partner. Je partner mag meekomen met zijn inboedel, een draadloze speaker behoort ook tot een inboedel. Het inboedelverzekering met de langste verloop termijn mag blijven en de andere mag gezegd worden. Daarvoor moet er eerst een kopie opgestuurd worden naar het verzekeringsmaatschappij als bewijs.

Een inboedelverzekering is belangrijk. Je weet niet waar er een ongeluk schuilt. Het kan zijn dat er ergens in je huis een stroomstoring is en deze voor brand zorgt. Je raakt de meeste dingen of alles kwijt, ook je dure boormachine. Deze spullen zijn niet gemakkelijk terug te kopen. Gelukkig krijg je een groot deel terug, omdat je verzekerd bent.