De rechtsbijstandverzekering is een verzekering die ieder jaar weer door veel Nederlanders wordt afgesloten. En niet zonder reden: juridische geschillen zijn voor veel mensen ingewikkeld en de kosten kunnen snel oplopen. De bijstand die deze verzekering biedt – zowel juridisch als financieel – kan daarom echt een uitkomst bieden. 

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je rechtsbijstandverzekering. In dit artikel gaan we je daarbij helpen. We leggen je snel en simpel uit hoe je kunt besparen. Lees dus snel verder!

Doe je huiswerk

Voor je een nieuwe polis afsluit – en dit geldt eigenlijk voor alle soorten verzekeringen – is het belangrijk om eerst goed je huiswerk te doen. Daarmee bedoelen we dat je je goed moet verdiepen in wat er zoal beschikbaar is. Hiervoor kun je gebruik maken van vergelijkingswebsites.

Voor je een rechtsbijstandverzekering afsluit, is het dus slim om de polissen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Verzekeraars zijn vrij om zelf te bepalen welke prijzen ze rekenen voor hun polissen. Premies kunnen dus van elkaar verschillen. Met behulp van een vergelijkingswebsite kun je de verschillende polissen overzichtelijk naast elkaar leggen en zo de beste deal vinden.

Denk goed na over aanvullende pakketten

Net als bij veel andere verzekeringen kies je bij een rechtsbijstandverzekering naast je basisdekking ook uit bepaalde aanvullende pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een extra pakket gericht op verkeersrechtsbijstand. Hiermee ontvang je dekking voor conflicten die ontstaan zijn in het verkeer.

Elk aanvullend pakket kost extra geld, dus door niet te veel van deze pakketten te kiezen, kun je geld besparen. Tegelijkertijd wil je niet onderverzekerd zijn. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf na te gaan welke aanvullende pakketten relevant zijn. Door alleen pakketten te kiezen die passen bij je persoonlijke situatie en pakketten waar je niets aan hebt links te laten liggen, bespaar je geld en voorkom je dat je onderverzekerd bent.

Profiteer van pakketkortingen

De laatste tip die we je willen meegeven, is om gebruik te maken van pakketkortingen die verzekeraars soms aanbieden. Sluit je meerdere verschillende verzekeringen af bij dezelfde verzekeraar, dan bouw je een korting op die kan oplopen tot wel meer dan 10%. Hoe meer verschillende verzekeringen je afsluit bij dezelfde verzekeraar, hoe hoger de korting. Check van tevoren even of de verzekeraar die je op het oog hebt deze pakketkorting aanbiedt. Als dat niet het geval is, dan kan het lonen om te kiezen voor een andere verzekeraar.