Met de komst van cryptocurrency, is de term van blockchain ook bij velen bekend geworden. beiden hebben namelijk met elkaar te maken. de blockchain technologie maakt het veilig kunnen betalen met bitcoins mogelijk en is dit systeem goed bestand tegen fraude. dit maakt het aantrekkelijk om er ook gebruik van te maken bij het bieden van andere diensten. Secuur informative kunnen versturen vormt namelijk voor tal van diensten nog een struikelblok.

Ook bij het verzekeren geldt dat

Een verzekering afsluiten is nog altijd confidentieel en moet de klantinformatie niet naar buiten toe lekken. er dient namelijk nogal veel aan informatie verstrekt te worden aan de verzekeringsmaatschappij en geldt dat vooral voor bedrijven. Met de verstrekte informatie wordt namelijk de hoogte van de premie bepaalt en is dat iets dat voor elke klant apart wordt berekent. De blockchain technologie zit wel apart in elkaar en is het niet mogelijk om zonder meer veranderingen aan te brengen. De informatie blijft dus uniek en wordt elke verandering eerst getoetst. Dit is nu precies wat ook van te pas kan komen bij de verzekeringen. Door voor elke klant gelijk zo een uniek profiel samen te stellen, is deze verder universeel te gebruiken en kan gelijk de complete historie af te lezen zijn. Dat komt wel goed uit wanneer je bijvoorbeeld een korting wilt op de premie.

Het ziet er dus ernaar uit, dat blockchain in de toekomst veelvuldig toegepast zal worden bij het verzekeren. Ook het betalen van de premie kan gelijk plaatsvinden met behulp van cryptocurrency, waar ter wereld de klant zich ook mag bevinden. Door alles plaats te laten vinden via een online platform beveiligd met blockchain technologie, zal het verzekeren dus nog nooit eenvoudiger af te sluiten zijn.

Bron: www.bitcoinexchangenederland.nl – De website voor bitcoin exchanges en brokers.