Trouwen is een van de mooiste dagen in je leven. Elk koppel zorgt ervoor dat zij deze dag tot een onvergetelijk moment kunnen maken. Een van de dingen die ervoor zorgen dat jouw dag uitsteekt is het rijden in een speciale trouwauto. Op de markt zijn er genoeg aanbieders die verschillende modellen en merken aan trouwauto’s aanbieden. Of je nu wilt komen aanrijden in een klassieke auto of een echte sportauto, het kan allemaal.

Rijden in een trouwauto

De verschillende bedrijven bieden allemaal een eigen trouwpakket aan. Zo kun je een auto huren voor een paar uren, maar ook voor een hele dag. Ook kun je zelf rijden of met een begeleider. Verder is het ook belangrijk dat de auto is verzekerd. De trouwauto’s worden technisch altijd nagekeken om brokken te voorkomen. Maar natuurlijk geeft het een vertrouwend en veilig gevoel als je weet dat de auto is verzekerd.

WA verzekering voor een trouwauto

Net zoals elk ander voertuig op de weg dient ook de trouwauto een WA verzekering te hebben. Dit is verplicht om deel te nemen aan het verkeer. Wat houdt zo een WA verzekering in? Het houdt in dat schade die veroorzaakt is door jouw auto/ de trouwauto wordt gedekt. De verzekering is dus tegen schade die je toebrengt aan anderen en/of hun voertuigen. Heb je geen WA verzekering dan ben je in overtreding van de wet en zul je een boete moeten betalen. Het kost misschien niet zoveel om een deuk van een andere auto te bekostigen. Maar denk ook aan lichamelijke schade. Dit kan flink in de kosten oplopen. Heb je geen verzekering hiervoor dan zul je dit uit je eigen zak moeten betalen.

WA verzekering ook verplicht voor trouwauto

Een WA verzekering is dus ook verplicht voor trouwauto’s. Zoals elk ander voertuig neem je deel mee aan het verkeer. Voordat je een auto huurt zorg er dus voor dat je hier op let.