Luxe auto’s zijn prachtig om te zien en vooral heerlijk om in te rijden. Het zal ons daarom niet verbazen dat velen van jullie eraan denken om ooit eens zo een auto te kopen. Echter, voor je nog gaat denken aan het type en model, moet je met een paar andere dingen rekening houden. Waarover je heel goed moet nadenken is de verzekering: welke verzekeringen ga je allemaal nodig hebben en wat gaat dit je kosten? Heb je daar wel een budget voor, zijn er manieren om te bezuinigen op de premie, enz.

Welke verzekeringen?

Luxe auto’s zijn erg kostbaar waardoor een verzekering meer dan noodzakelijk is. In feite ga je niet veel verschil zien in de soort verzekeringen voor een luxe auto en voor een normale auto. Waar het vooral omgaat is, dat het voor een luxe auto beter is om meerdere verzekeringspakketten te nemen. Ons advies is om de volgende verzekeringen zeker af te sluiten:

  • Aansprakelijkheid
  • All risk autoverzekering
  • PIP of dekking bij medische kosten
  • Vervangend vervoer

Een wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht voor alle auto’s, dus ook voor een luxe auto. Echter bij dit type auto’s is het de bedoeling dat je zoveel als mogelijk dekking neemt voor materiële schade en lichamelijk letsel aan anderen. Als je daar het budget voor hebt, kan je zelfs de zogenaamde paraplu – dekking overwegen. Deze komt in wanneer het maximale bedrag, dat uitgekeerd wordt bij schade aan een ander, wordt overschreden. Natuurlijk moet je ook gedekt zijn tegen schade aan de auto zelf, vooral omdat het gaat om een kostbare auto. De verzekering moet dan uitkeren bij een aanrijding met andere auto’s, objecten of in geval van schade door noodweer, diefstal, enz.

Behalve deze standaard verzekeringen is het goed om wat extra voorzieningen te nemen. Denk aan dekking wanneer jij en je mede – inzittenden gewond zijn geraakt en medisch behandeld moeten worden. Voor luxe auto’s is dit nog belangrijker omdat de meeste van deze auto’s grote snelheden bereiken en er dus meer kans is op een ongeluk. Om deze reden is het ook aangeraden om regelingen te treffen voor vervangend vervoer, in geval je auto gerepareerd moet worden of helemaal niet meer geschikt is om in te rijden.

Bezuinigen op de premie, kan dat?

De verzekering van luxe auto’s als een Benz, BMW, Lexus, enz. is in vergelijking met een normale auto veel duurder. Logisch omdat deze auto’s meer waarde hebben en het risico op schade en diefstal veel groter is. Dat betekent echter niet, dat je niet kan bezuinigen op de maandelijkse premies. Er zijn een aantal dingen die kunnen helpen, het premiebedrag laag te houden.

Zo moet je vooraf, bij meerder verzekeraars een offerte opvragen. Op deze manier krijg je een indicatie van de kosten en kan je tot voordelige deals komen. Overweeg ook om al je verzekeringen (inboedel, leven, auto, woning, enz.) bij 1 verzekeraar te nemen. In deze gevallen is de verzekering van een luxe auto inclusief of je betaald er veel minder voor. Wat ook gebeurd, is dat verzekeringsmaatschappijen kortingen geven, als je auto vooraf een aantal veiligheidsmaatregelen heeft. Denk aan alarmsystemen, anti – lock remmen, elektronische trackers, enz. De meeste luxe auto’s hebben krijgen deze dingen standaard mee, let dus op dat je deze kortingen ook krijgt bij de verzekeraar.

Heb je voorlopig het budget niet voor, maar wil je toch genieten van een luxe auto, zonder dingen als verzekeringen te hoeven betalen? Kijk dan op Luxeautohuren.nl voor het huren van een luxe auto.