Naar de airport toe gaan kan op verschillende manieren. Je kunt de trein of bus nemen, je eigen auto of je kunt ook een auto huren. Als je met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaat en er gebeurd onderweg een ongeluk, dan hoef je als passagier hiervoor niet op te draaien. Ga je met je eigen auto dan weet je in ieder geval dat je verzekerd bent. Maar hoe staat het ermee als je een auto huurt of leent van iemand?

Waarom je auto laten verzekeren?

Alle voertuigen die deelnemen aan het verkeer zijn verplicht om verzekerd te zijn. Dus ook een huurauto. Heb je geen verzekering dan ben je in overtreding van de wet en kun je een boete riskeren. Elke auto of brommer die deelneemt is verplicht om een WA verzekering aan te sluiten. WA staat voor wettelijk aansprakelijk. Wat houdt zo een verzekering in, vraag je je af. De WA verzekering dekt schade die door jou is veroorzaakt aan anderen. Dit houdt in zowel blikschade aan een ander voertuig als lichamelijke schade aan de inzittenden van de andere auto. Blikschade is misschien nog te betalen, maar lichamelijke schade kan vaker veel meer geld kosten. Het zou dus erg zijn als de auto niet is verzekerd en je de kosten uit eigen zak zou moeten betalen.

Met een verzekerde airport naar de auto

Neem dus geen risico en als je een auto huurt of leent van iemand anders zorg dan ervoor dat je weet dat het is verzekerd. Is dat niet het geval dan komen al de kosten uit jouw eigen zak, mocht er iets gebeuren. De meeste verhuur bedrijven zorgen er wel voor dat hun huurauto’s zijn verzekerd. Maar voor de zekerheid kun je dat wel vragen. Vlak voor je vakantie of zakenreis wil je natuurlijk geen extra zorgen erbij hebben. Als je weet dat de auto waarin je rijdt is verzekerd dan kun je met een rustig en vertrouwend gevoel rijden.