Zoals al uit de naam blijkt, heeft een rubberen hamer een rubberen of met rubber bedekt werkdeel – kop, en een slijtvast houten of kunststof
handgreep. Vergeleken met een normale hamer heeft een rubberen hamer een grotere kop alsook een grotere voorkant. De rubberen hamers hebben diverse toepassingen, zoals de reparatie en renovatie van een woning, werkzaamheden aan metaal en hout, maar ook het onderhouden en repareren van voertuigen. Het betreft hier een speciaal soort rubberen hamers met verwisselbare koppen, die van elkaar verschillen qua vormgeving, al naar gelang het gebruiksdoel. De voornaamste kenmerken van rubberen hamers zijn met name afhankelijk van het formaat en het materiaal waarvan het werkstuk is gemaakt:
● De rubberen kop vermindert de kans op schade aan het onderdeel of de
eenheid waaraan wordt gewerkt.
● Doordat de rubberen hamer beschikt over een grote drukplek, kan het
object tijdens het raken slaan niet worden gemist.
● Dankzij het gewicht ervan kunnen er slagen zonder een grote
zwaaibeweging worden gegeven.

Naast gereedschap als steeksleutels, schroevendraaiers en dergelijke, heeft u een rubberen hamer nodig wanneer u zelf autoreparatie- en onderhoudswerkzaamheden wilt gaan uitvoeren. Een rubberen hamer kan ingezet worden voor normale slagwerkzaamheden, bijv, voor het verwijderen van trommelremmen of versnellingsbakken, vastzittende onderdelen, ophangingscomponenten en ook voor de carrosserieën. U kunt met een hamer kleine beschadigingen van carrosseriedelen als de motorkap, spatschermen, bumpers en dergelijke herstellen. Ook kan deze goed van pas komen bij de montage van stijve of lastig te installeren onderdelen. Nog een toepassing van een rubberen hamer is het onderweg verwisselen van een wiel.

Onze webshop biedt een uitgebreid aanbod aan gereedschap en toebehoren van bekende producenten voor het onderhouden en repareren van auto’s.

Bezoek vandaag nog www.besteonderdelen.nl om er het beste te kopen.