Als eigenaar of huurder van een huis wil je graag al je inboedel beschermen. Dat kan door een inboedelverzekering. Tegenwoordig is het heel simpel om een inboedelverzekering af te sluiten. Je kunt naar een verzekeraar stappen en daar de verzekering afsluiten of u kunt uw inboedelverzekering online afsluiten. Er bestaan genoeg mogelijkheden voor het sluiten van een inboedelverzekering, maar niet elke mogelijkheid is van toepassing. In dit artikel geven we enkele tips die hulp bieden bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

Tips bij het afsluiten van een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is heel gauw afgesloten, vooral als het voorwerk reeds gedaan is. Hieronder zijn er een paar tips opgenomen die u kunnen helpen bij het afsluiten van de juiste verzekering.

Tip 1 Vergelijk de verschillende verzekeraars

Voor het afsluiten van een inboedelverzekering wilt u natuurlijk een laag bedrag aan premie betalen. Dit kan alleen als je weet welke verzekeraar een laag tarief hanteert voor de inboedelverzekering. Door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kom je er gelijk achter welke verzekeraar voldoet aan uw wensen.

Tip 2 Geef grote veranderingen door aan de verzekeraar

Als je nieuwe spullen hebt aangeschaft voor het huis , bijvoorbeeld elektronica, dien je de verzekeraar op de hoogte te stellen. Hierdoor kan de verzekeraar de inboedelverzekering aanpassen aan de actuele situatie en weet je zeker dat het verzekerd bedrag overeenkomt met de waarde van de eigendommen.

Tip 3 Bekijk waarvoor u wordt verzekerd

Elke verzekeraar heeft een andere dekking voor de inboedel. In de regel is het zo dat alle roerende goederen verzekerd worden in categorieën die toebehoren aan de  inboedelverzekering. Maar niet bij elke verzekeraar is dat zo. Bij sommige verzekeraars valt de behang onder inboedel verzekering en weer bij anderen valt het onder opstal verzekering. Controleer dus altijd eerst of alle roerende zaken die u wilt verzekeren ook daadwerkelijk onder de polis vallen die u op het oog heeft. Zo voorkomt u dat u bestolen of in de maling genomen wordt.

Tot slot

Het afsluiten van een inboedel verzekering is heel simpel. Je kunt bij elke verzekeraar terecht voor het afsluiten van de inboedel verzekering, maar niet alle verzekeraars zijn geschikt. Met bovenstaande tips helpen we je om tot de juiste verzekering te komen, zodat je inboedel tegen een voordelig bedrag verzekerd is.