Een heleboel mensen staan er niet bij stil dat ook een rouwauto verzekerd moet worden. Rouwauto’s gaan net als andere, normale voertuigen de straat op en hebben dus evenveel kans op schade. In feite verschilt zo een verzekering niet veel van een normale autoverzekering, maar omdat we hier te maken hebben met een business, zijn er toch enkele dingen waar je als begrafenisondernemer of verhuurder van rouwauto’s, aan moet denken.

Ga na hoeveel verzekering je nodig hebt

Als je als begrafenisondernemer of verhuurder van rouwauto’s geregistreerd staat, dan worden deze auto’s gezien als commercieel inzetbaar, waardoor premiebedragen ook aan de hand daarvan worden berekend. Op deze manier kan een verzekering je wat meer gaan kosten, maar hou er rekening mee dat deze auto’s je bedrijf draaiende houden, investeren in een goede verzekering is dus erg belangrijk.

Het eerste dat je moet doen is voor jezelf nagaan, welke verzekering je nodig hebt. Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is sowieso verplicht, maar je zult waarschijnlijk meer dan alleen een WA verzekering moeten nemen, vooral als je gedekt wilt zijn bij schade aan de eigen auto. Is dat niet het geval en raak je betrokken bij een aanrijding waarbij de rouwauto zwaar beschadigd is, dan kan dit je zelfs je onderneming kosten.

Evalueer het rijgedrag van je chauffeurs

Iets dat premiebedragen flink omhoog kan brengen, is het rijgedrag van de verzekerde. In dit geval zal de verzekeringsmaatschappij nagaan of er bekeuringen op jouw naam of op naam van de chauffeurs staan. Heeft een van hen flink wat overtredingen op zijn naam staan, verwacht dan hoge premiebedragen. Let hier dus extra goed op, om te voorkomen dat je onnodig veel gaat betalen aan premie.

Ga opzoek naar voordelige deals

Ook al gaat het om een rouwauto, je hebt nog steeds te maken met een business waar elke korting welkom is. Ga daarom bij meerdere verzekeraars langs om een offerte op te vragen en vergelijk goed. Op Internetvergelijken.org kan je bijvoorbeeld een aantal zaken vergelijken. Zo kan je zien waar de premiebedragen en verzekeringsvoorwaarden beter zijn. Wat je ook kan doen, is nagaan of er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het verzekeren van rouwauto’s. De premies bij deze bedrijven ligt vaak veel lager. Ga verder na welke betalingsoptie beter is voor je bedrijf: maandelijkse betalingen, per kwartaal of per halfjaar.

Tot slot

Een begrafenis is geen leuke ervaring en natuurlijk leef je als begrafenisondernemer mee met de familie, maar vergeet in deze niet dat je nog steeds een bedrijf moet draaien. Zorg er daarom voor dat je belangrijkste assets, de rouwauto’s goed verzekerd zijn. Heb je toevallig met spoed een extra rouwauto nodig? Kijk dan op Jouwrouwauto.nl voor een compleet overzicht van verschillende soorten rouwauto’s.