Bij het aanschaffen van een nieuwe auto zijn er veel zaken waar je over na moet denken. Een van deze zaken is het kiezen van de juiste verzekering voor jouw auto. Als bestuurder van een auto ben je namelijk niet alleen verantwoordelijk voor jezelf en je eigen bezittingen, maar ook voor mensen, voertuigen en voorwerpen in je omgeving. Om die reden is het in Nederland dan ook volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) verplicht om een verzekering af te sluiten voor je auto.

 

Voor het afsluiten van een autoverzekering zijn er verschillende mogelijkheden. In dit artikel zetten wij voor je uiteen wat de inhoud is van de verschillende soorten verzekeringen, zodat je zelf een keuze kunt maken over welke verzekering het beste bij je past. Om dit zo concreet mogelijk te doen zullen wij ons focussen op drie soorten verzekeringen: de verplichte aansprakelijkheidsverzekering (WA), een beperkte cascoverzekering (WA+) en de allriskverzekering (WA volledig casco).

 

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering (WA)

Zoals eerder beschreven is het in Nederland verplicht om een verzekering aan te schaffen voor je auto. De minimale verzekeringsmogelijkheid hiervoor is de zogenaamde verplichte aansprakelijkheidsverzekering, ook wel afgekort als WA. Deze verzekering is puur bedoelt voor het geval dat jij als bestuurder schade aanricht aan een ander en dekt dus ook alleen de kosten van de schade die jij aanricht aan een andere auto of weggebruiker. Voor schade die je aanricht aan jouw eigen auto zul je dus zelf moeten opdraaien.

strafrechtadvocaten

De beperkte cascoverzekering (WA+)

Wil je liever ook verzekerd zijn voor schade aan jouw eigen voertuig, maar wil je niet te veel betalen voor je verzekering? Dan kun je in de meeste gevallen het beste gaan voor een beperkte cascoverzekering. Deze verzekering dekt naast de schade aan anderen ook een aantal soorten schade aan jouw eigen voertuig, zoals diefstal, brand en stormschade. Kleinere, eenvoudigere en meer voorkomende schades worden meestal niet gedekt onder deze verzekering.

 

De allriskverzekering (WA volledig casco)

Wil je zeker weten dat je zo goed mogelijk beschermd bent in geval schade, diefstal of andere vervelende situaties? Ga dan voor een allriskverzekering. Deze verzekering biedt de meest complete bescherming in alle mogelijke situaties; van ruitschade tot aan botsingen. Met deze verzekering ben je op alles voorbereid.

 

Door de juiste verzekering te kiezen voor jouw auto en je financiële situatie zorg je ervoor dat je altijd met een veilig gevoel de weg op kunt en je in geval van schade of een ongeluk niet op zoek hoeft naar de hulp van strafrechtadvocaten of diep in de buidel moet tasten voor het betalen van schade aan een ander.