All Risk Autoverzekering

Ontdek de goedkoopste all risk autoverzekering van 2023 hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

All risk autoverzekering vergelijken

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

WA+ volledig casco (all risk)

 • Schade aan derden / tweezijdige schade 100% 100%
 • Brand, explosie & blikseminslag 100% 100%
 • Diefstal 100% 100%
 • Sterretje vooruit 100% 100%
 • Botsingen met dieren 100% 100%
 • Aanrijdingen, slippen & te water raken 100% 100%
 • Overig van buitenkomend onheil 100% 100%

WA+ beperkt Casco

 • Schade aan derden / tweezijdige schade 100% 100%
 • Brand, explosie & blikseminslag 100% 100%
 • Diefstal 100% 100%
 • Sterretje vooruit 100% 100%
 • Botsingen met dieren 100% 100%
 • Aanrijdingen, slippen & te water raken 0% 0%
 • Overig van buitenkomend onheil 0% 0%

WA Verzekering

 • Schade aan derden / tweezijdige schade 100% 100%
 • Brand, explosie & blikseminslag 0% 0%
 • Diefstal 0% 0%
 • Sterretje vooruit 0% 0%
 • Botsingen met dieren 0% 0%
 • Aanrijdingen, slippen & te water raken 0% 0%
 • Overig van buitenkomend onheil 0% 0%

Goedkoopste autoverzekering 2023 berekenen

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

All risk verzekering

Met een autoverzekering all risk bent u verzekerd tegen schade die met uw auto aan het voertuig of bezittingen van een ander persoon worden gemaakt én bent u verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. De all risk autoverzekering wordt voornamelijk afgesloten door automobilisten die een nieuwere auto hebben (0 t/m 4 jaar). Wij raden iedereen met een nieuwe auto aan om een all risk te verzekering af te sluiten, omdat de kosten voor schade aan uw auto behoorlijk hoog kunnen uitvallen.

U kunt onze WA autoverzekering vergelijker op de website gratis gebruiken om aanbieders van een all risk autoverzekering met elkaar te vergelijken. Dit stelt u in staat om op basis van uw zoektermen de autoverzekering te vinden die het beste bij u past. De vergelijkingstool is eenvoudig te gebruiken, gratis en bespaart u een hoop zoektijd. Maak snel nog gebruik van onze vergelijkingstool en vind de beste all risk autoverzekering op eenvoudige wijze.

De prijzen van een all-risk autoverzekering kunnen namelijk groot verschillen. Er zijn tegenwoordig veel verzekeraars welke deze type verzekering aanbieden. Net als onder andere de verplichte WA verzekering en WA casco verzekering. De All-risk verzekering is daarentegen niet verplicht, het is de verzekering welke het meest schade dekt. Daar tegen over staat dat de premie van deze type verzekering ook het hoogst is ten opzichte van de verplichte WA verzekering. Deze dekt alleen de schade aan een ander en daarmee dus ook verplicht als je wilt rijden.

Waar veel verwarring over ontstaat is of een aansprakelijkheidsverzekering hetzelfde is als een wa verzekering, dit is niet het geval. Een aansprakelijkheidsverzekering is meer een woonverzekering en heeft niet te maken met het rijden in een auto. Omdat het woord aansprakelijkheid hier in staat zorgt het vaak voor verwarring.  Een andere verzekering is de inboedelverzekering, deze is ook niet verplicht. Op Aansprakelijkheidsverzekering.com kun je eenvoudig alle type verzekeringen vergelijken.

Veelgestelde all risk autoverzekering vragen

Wat is een allrisk autoverzekering?

Een allrisk autoverzekering is de autoverzekering met de meest uitgebreide dekking mogelijk. Hoewel allrisk niet daadwerkelijk wil zeggen dat alle soorten risico’s gedekt zijn, is de meeste schade veroorzaakt aan anderen en aan het eigen voertuig gedekt met de autoverzekering allrisk. 

Welke schade er precies wordt gedekt met de autoverzekering all risk, is afhankelijk van het gekozen product en de gekozen verzekeraar. Over het algemeen biedt een all risk autoverzekering, allereerst de dekking van een WA verzekering. De toegedane schade aan anderen is dus in de meeste gevallen gedekt. Naast de standaard WA dekking, is er dekking als er schade ontstaat aan het eigen voertuig. De dekking allrisk autoverzekering is hierin veel uitgebreider dan de WA+ Beperkt casco autoverzekering dekking. 

Om u een beeld te geven welke oorzaken worden gedekt bij schade aan een auto dat is voorzien van een all risk autoverzekering, hebben wij hier een lijst opgesteld met mogelijke oorzaken die door de meeste maatschappijen gedekt worden:

 • Diefstal
 • Aanrijdingen met dieren
 • Storm, overstroming of andere natuurverschijnselen
 • Botsing, slippen, van de weg geraken
 • Schade die is ontstaan door technisch gebrek aan het voertuig
 • Vandalisme
 • Brand, blikseminslag en ontploffing

Zoals eerder al vermeld kan de dekking per verzekeraar sterk verschillen. Het is daarom aan te raden alvorens u een autoverzekering all risk afsluit, eerst goed te kijken welke schade precies binnen de dekking valt per verzekeraar.

Wanneer allrisk autoverzekering?

Wanneer all risk autoverzekering afsluiten is voor iemands specifieke individuele situatie, geheel afhankelijk van een aantal factoren en omstandigheden. Veel hangt namelijk af van de dagwaarde van uw auto. Deze economische vervangingswaarde die hiervoor gerekend wordt is niet alleen leeftijdsgebonden. Behalve het bouwjaar van de auto zijn ook het merk, type, model, uitvoering, kilometerstand en onderhoudsstaat van de auto medebepalend voor het waardeverlies of juist waardevastheid. Sommige oldtimers kunnen in de loop der jaren juist méér waard gaan worden.

Kijk bij het bepalen van een verzekeringsvorm daarom altijd goed naar wat uw auto nog waard is. Een populaire auto kan bijvoorbeeld na 10 jaar nog steeds een hoge dagwaarde hebben. Het is een verstandige keuze om de verzekeringsvorm daar op aan te passen. Dit om onderverzekering te voorkomen.

Wat is een goede all risk autoverzekering?

Een goede all risk autoverzekering kiezen kan nogal een lastige klus zijn, er zijn namelijk vele verzekeraars die zo een type verzekering aanbieden. Om een goede all risk autoverzekering te vinden, doe je er daarom verstandig aan. Om verschillende verzekeringsmaatschappijen dit dit type verzekering aanbieden met elkaar te vergelijken op het gebied van premie en de voorwaarden wat betreft dekking.

Wat kost een all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering zorgt er voor dat de meeste financiële gevolgen van schade aan de auto gedekt zijn. Om deze reden zijn de kosten van een allrisk autoverzekering daarom ook hoger dan die van een een standaard WA autoverzekering. De regel geldt namelijk: Hoe uitgebreider de dekking hoe hoger de premie.

De exacte kosten all risk autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. De hoogte van de premie van een all risk autoverzekering is afhankelijk van de waarde en het gewicht van het te verzekeren voertuig. Maar ook bijvoorbeeld van een aantal persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld de leeftijd van de bestuurder en de schadevrije jaren van de bestuurder. 

All Risk Autoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars