Neem je deel aan het verkeer dan is het goed om te weten dat je moet zorgen voor een WA verzekering. Dit is namelijk verplicht voor een ieder die deelneemt aan het verkeer en als je die niet hebt kun je een boete riskeren.

Wat is een WA verzekering?

WA staat voor wettelijk aansprakelijkheid. Alle eigenaars van voertuigen die deelnemen aan het verkeer zijn verplicht om een WA verzekering te hebben aangesloten. Denk dus niet alleen aan auto’s maar ook aan brommers of trucks. Een WA verzekering houdt in dat schade die verricht is door jouw voertuig wordt gedekt. Denk dus aan blikschade, maar ook als er passagiers in de auto zijn en die lichamelijke schade hebben opgelopen. Vooral lichamelijke schade kan heel veel geld kosten.

Waarom zorgen voor een WA verzekering

Een ongeluk schuilt in een klein hoek. De WA verzekering is geregeld om de slachtoffers te beschermen. Als jij iemand aanrijdt dan zul jij voor de kosten moeten opdraaien. Maar ook omgekeerd als jij wordt aangereden, dan zal de tegenpartij dat moeten bekostigen. Ook als de auto total loss is en je de auto verkopen moet. Op zo een manier is een ieder die deelneemt aan het verkeer gedekt en geeft het een vertrouwend gevoel om te rijden op de weg. Zo ben je dus ook ervan verzekerd dat er voor de schade betaald kan worden. Naast de WA verzekering sluiten sommige mensen nog extra verzekeringen aan, maar deze zijn niet verplicht. Deze zorgen voor extra dekking. Het zijn de beperkt cascodekking-verzekering en de volledig cascodekking-verzekering. Deze worden ook wel de aanvullende verzekeringen genoemd.

Heb je kinderen en lenen ze vaker je auto, dan is het dus goed dat je verzekerd bent. Als ze jouw auto lenen maken ze dus automatisch gebruik van de WA verzekering aangesloten op het voertuig. Mocht er dus iets gebeuren dan ben je gedekt daarvoor. Voor schade die je toebrengt aan je eigen voertuig ben je niet verzekerd.