Je gaat op vakantie en zorgt ervoor dat je dagen van tevoren inpakt. Je zet alle documenten die je nodig hebt klaar en gaat na of je niks bent vergeten. Als de dag van vertrekt is aangebroken ben je dus helemaal ready. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt op Schiphol.

Parkeren op Schiphol

Als je een eindje van de luchthaven woont dan is het goed om ver van tevoren te vertrekken. Ga je met je eigen auto dan is dit makkelijk. Je kunt gewoon al je baggage in de bak doen en vertrekken. Schiphol is een drukke plek met bezoekers die dagelijks aankomen en vertrekken. Wordt je afgezet of opgehaald op Schiphol dan hoef je je niet druk te maken over een parkeerplek. Je kunt heel snel voor de ingang je koffer laden of lossen en dan weer vertrekken.

Overdekt parkeren

Ga je zelf met je gezin of anderen op vakantie dan kun je van tevoren een parkeerplek reserveren. Er is een overdekt parkeerplaats met parkeerwachters die je auto voor je kunnen parkeren. Je geeft je sleutels af en kunt gewoon doorlopen om in te checken.

Hoe zit het dan met de verzekering?

Tijdens het parkeren is de auto verzekerd.

Parkeren op het terrein

Op de centrale parkeerplaats kun je natuurlijk ook parkeren. Dit is goedkoper maar wel verder dan de ingang van de luchthaven. Ook kun je hier geen plek reserveren, waardoor je dus zelf naar een eigen parkeerplek moet zoeken. Dit gaat ten koste van je tijd. Je kunt het beste hier parkeren als je iemand komt ophalen.

Met de shuttlebus naar Schiphol

Je kunt ook met de shuttlebus naar Schiphol toe. Met de shuttle service van de luchthaven wordt je gehaald op de parkeerplaats. Er wordt zelf geholpen om de baggage in te laden. Je hoeft dus geen verre afstanden te sjouwen met je koffer en kunt gelijk doorlopen naar de incheckbalie. Vooral voor oudere mensen komt dit goed uit.