Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

Ontdek de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor eenmanszaken.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak vergelijken

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Tot 20 medewerkers mogelijk
N
Verzekering is niet verplicht

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Als het op bedrijfsvoering aankomt zijn er verschillende soorten aanwezig waarbij de eenmanszaak wellicht de kleinst in het rijtje is. Als zelfstandige ondernemer is zo een eenmanszaak echter nog wel altijd verantwoordelijk voor schade welke door of tijdens de verrichte werkzaamheden is veroorzaakt. Een stuk gereedschap die op de vloer valt en de tegels beschadigen of een ruit die per ongeluk stuk geslagen wordt. Die schade dien je zelf te vergoeden, maar zijn er ook gevallen waarbij de schade ernstige vormen aan kan nemen.

Verwar de bedrijfsaansprakelijkheid niet met de beroepsaansprakelijkheid

Vaak heerst er verwarring onder kleine zelfstandige ondernemers dat voor hen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering alleen van toepassing is. Immers, ze hebben toch geen personeel onder hun vallen en kunnen er alleen maar schade veroorzaakt worden door degene die het beroep zelf uitvoert. Deze redenering klopt maar voor een deel omdat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering inderdaad in zal komen voor schadegevallen als gevolg van acties voortvloeiende uit het beroep, maar gaat het niet om fysieke veroorzaakte schade. Een loodgieter bijvoorbeeld die een verkeerde berekening heeft gemaakt waarbij het systeem na een tijdje lekkages zal gaan vertonen zal met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel gedekt zijn. Anders wordt het wanneer bij het uitvoeren van de werkzaamheden er een zware tang op de badkamervloer valt en het tegelwerk beschadigd. Daar zal de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak dan de schade dekken. Het is dus goed om dit alles in de gaten te houden en, waar van toepassing, beide verzekeringen af te sluiten.

Als eenmanszak kan je nu eenmaal geen risico’s nemen

De hoogte van een schadebedrag kan flink oplopen en is dat vaak niet uit de bedrijfsmiddelen te betalen. Dat kan dus heel nare gevolgen met zich meebrengen en is het daarom in sommige gevallen ook verplicht om zo een verzekering aan te kunnen tonen aan de opdrachtgever. Die wil namelijk ook de zekerheid dat in het geval van schade er geen sprake zal zijn van een lang en vermoeiend juridisch proces om de schade vergoed te krijgen. Omdat de omzet van een eenmanszaak nu relatief minder is, zal er bij het berekenen van de premie dus wel terdege daarmee rekening worden gehouden. Dat betekent dus dat je nooit hoge bedragen voor neer zult hoeven te tellen en zo een verzekering betaalbaar voor elke eenmanszaak, hoe klein dan ook, wordt gehouden. 

bedrijfsaanpsrakelijkheidsverzekering voor eensmanszaak vergelijken​Goed om mee te nemen is het dekkingsbedrag per schadegeval. Zo op het oog lijken de bedragen altijd wel ruim voldoende, maar is de hoogte niet zomaar vastgesteld. De verzekeringsmaatschappijen weten door hun ruime ervaring wat er zich in de praktijk afspeelt en is het daarom beter om te gaan voor een hoog dekkingsbedrag.

Een belangrijk punt waar je als zelfstandig ondernemer zeker niet omheen kan, is het feit dat bij een eenmanszaak ook het privé vermogen aangesproken kan worden in het geval van een schadeclaim. Dat is een enorm risico welke je zeker moet laten dekken door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Net als bij elke andere verzekering is ook het eigen risico een factor die je niet over moet slaan en kan dat wel oplopen wanneer je een beroep uitoefent waar er veel kans is op schade. Een aantal schadegevallen per jaar waarbij je steeds in zal moeten komen met een eigen risico, zal aardig aan gaan tikken en kijk je het liefst uit naar een verzekeringsoptie waar je het eigen risico af kunt kopen met een iets hogere premie.

Het is wel duidelijk dat voor elke eenmanszaak het moeten afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering nooit in twijfel getrokken moet worden. De risico’s zijn nu eenmaal veel te groot en zijn de premiebedragen altijd overeenkomstig de aard van het bedrijf. Meer betalen dan nodig is er dus niet bij en is zo een verzekering een hele geruststelling voor de bedrijfsvoering.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars