Bedrijfsschadeverzekering

De beste bedrijfsschadeverzekering nodig? Ontdek het hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Bedrijfsschadeverzekering vergelijken

Centraal Beheer

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Tot 20 medewerkers mogelijk
N
Verzekering is niet verplicht

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bedrijfsschadeverzekering afsluiten

Schade hebben we nu eenmaal vaak niet in de hand en is het daarom beter om er op voorbereidt te zijn door een schadeverzekering af te sluiten. Ook voor bedrijven geldt dat des te meer omdat volgens de intensiteit van de werkzaamheden, er statistisch gezien veel meer kans is op schade. Dat kan aardig meevallen, maar kan het ook anders aflopen en zal het herstel een klein fortuin kosten. Elk bedrag uitgegeven aan herstel van zo een schade, zal moeten komen uit de reserve midellen van het bedrijf en zou dat geld eigenlijk wel voor een ander doel gebruikt kunnen worden. Erger wordt het, wanneer het bedrijf de schulden in wordt gejaagd om voor het herstel te zorgen.

Een bedrijfsschadeverzekering garantie

Met alle gangbare verzekeringen speciaal gericht op het bedrijfsleven, is voor haast elke denkbare situatie er wel een verzekering te denken die bij schade in zal komen. Maar hoe zit het dan met de lopende verplichtingen en de invloed van een stagnatie op de winst?

Indien de bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen vanwege een schadegeval, zal er nog altijd sprake zijn van oplopende kosten zoals het betalen van de lonen, de rekeningen voor nutsvoorzieningen en andere verplichtingen naar klanten en leveranciers toe. Indien daar niet aan voldaan kan worden, komt het bedrijf continuïteit in groot gevaar en zou het wel gebeuren dat na reparatie van alle schade, het bedrijf toch zijn deuren zou moeten sluiten.

De dekking en uitkeringstermijn zijn van groot belang

Voor het berekenen van de hoogte van de uitkering, wordt er gewoonlijk uitgegaan van de waarde van de opstallen en ook de daarbij horende inhoudt. Denk daarbij aan de inventaris en de voorraad. Verder moet er wel sprake zijn van een vaste locatie. Een mobiele friettent verzekeren op zo een wijze is er dus niet bij. Naast de hoogte van het uit te keren bedrag, is ook de termijn van belang waarover dat plaats zal vinden.Het bedrag wordt namelijk niet in een keer overgemaakt, maar verspreidt over een aantal maanden.

Dat kan variëren van een paar weken tot zelfs een jaar. Het voordeel van deze verspreide uitkering is wel, dat het bedrijf zo draaiende gehouden kan worden terwijl er gewerkt wordt aan het herstel van de schade. Er dient wel nadrukkelijk vermeld te worden dat een bedrijfsschadeverzekering alleen afgesloten kan worden in combinatie met èèn of meer schadeverzekeringen zoals tegen brand. Elk verlies van de bedrijfsinkomsten als gevolg van deze schadevormen, wordt dus bij een bedrijfsschadeverzekering uitgekeerd.

Om te voorkomen dat het uit te keren bedrag lager zal uitvallen dan de werkelijke bedrijfskosten, wordt er bij elke verzekeraar de mogelijkheid geboden om tot een zekere marge boven het verzekerd bedrag toch nog de schade vergoed te krijgen. Gewoonlijk wordt er op jaarbasis na gegaan wat de hoogte van het bedrag moet zijn, maar kunnen er zich tussentijds grote veranderingen voordoen die de bedrijfsactiviteiten kunnen laten toe- of juist afnemen.

Bedrijfsschadeverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars