Beroepsaansprakelijkheidsverzekering accountant

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor accounting.

Alle ZZP accountant verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering accountant

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering accountant

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering accountant

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een accountant beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een accountant is belast met het samenstellen en beoordelen van jaarrekeningen voor bedrijven en overheidsorganisaties. Het is namelijk verplicht dat ondernemers hun jaarrekening verzegelen met een accountantsverklaring. Zo een verklaring is een bewijs dat de accountant de cijfers van de jaarrekening heeft gecontroleerd en juist heeft bevonden. De verklaring is van groot belang voor de aandeelhouders, schuldeisers en het management van een bedrijf. Een accountant moet dus heel nauwkeurig zijn. Voor een account is het daarom handig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering accountant af te sluiten. Dit is een goede en uitgebreide dekking tegen ongewenste aansprakelijkheidsclaims van klanten of opdrachtgevers.  Voor sommige beroepen, zoals accountants, is deze verzekering zelfs wettelijk verplicht. Het kan voorkomen dat je een fout maakt in de jaarrekening of een foutief advies geeft. Als gevolg hiervan kan je klant schade lijden. In zulke gevallen kun je dn terugvallen op je accountant beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wil je dus je beroep als accountant gerust uitoefenen sluit dan een BAV-accountant aan.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP accountant

Van een accountant wordt verwacht dat hij fouten in een jaarrekening opspoort, zodat een volledig correcte en betrouwbare jaarrekening wordt gepresenteerd. Als accountant moet je daarom secuur te werk gaan. Een jaarrekening moet op tijd klaar zijn en een accountant moet dus rekening houden met de aangegeven deadlines. Ook moet hij na de controle kunnen nagaan als er bijvoorbeeld wordt gefraudeerd in het bedrijf of waar men nog meer winst kan halen. Ben je een accountant als zzp’er? Verzekeringen zijn heel belangrijk voor startende ondernemers. Je valt niet meer onder een leidinggevende en je bent verantwoordelijk voor jezelf. Kan je door een ongeluk je beroep tijdelijk niet meer uitoefenen? Dan is het verstandig als je van tevoren een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten. Deze verzekering zorgt ervoor dat je in die periode niet met lege handen komt te zitten. Verzeker dus alleen wat belangrijk is en waarvan je weet dat je het niet zelf dragen kunt.

 

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Accountant beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars