Beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaat

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor advocaten.

Alle ZZP Advocaat verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Advocaat

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Advocaat

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering Advocaat

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een advocaten beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een advocaat kun je inschakelen als je problemen hebt waarmee je zelf niet uitkomt. Denk maar aan problemen met je familie, problemen die met geld te maken of huwelijksproblemen. Kun je niet uit een conflict komen en dreigt het te gaan escaleren dan kun je de hulp van een advocaat inhuren. Bij een conflict kan een advocaat de contactpersoon zijn tussen de twee partijen. Een advocaat kan bemiddelen en samen kun je met de andere partij tot een oplossing komen. Om tot een oplossing te komen waarmee beide partijen het eens zijn moet er eerst onderhandeld worden. Hoe kan het conflict opgelost worden, bij wie ligt de schuld en hoe kan herhaling in de toekomst voorkomen worden. Een advocaat kan je adviseren welke oplossing het beste is en staat volledig aan jouw kant in het conflict. Het takenpakket van een advocaat is heel uitgebreid. Belangrijk is dat je als advocaat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaten afsluit. In vergelijking met andere beroepen is een advocaat beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Het doel daarvan is om jouw cliënten en andere betrokkenen een waarborg te bieden. Een BAV-advocaat is een verzekering die alleen dekking biedt wanneer een benadeelde financiële schade heeft door een fout in de advisering van de advocaat. Er is geen dekking bij een zaak- en letselschade.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP advocaat

Als advocaat kan een klacht of een claim van je cliënten snel in de papieren lopen. Vooral al je een zzp’er bent en je eigen praktijk hebt. Je kunt failliet raken en klanten gaan geen vertrouwen meer in je hebben. Verzekeringen zijn dus altijd handig om af te sluiten en komen in jouw voordeel. Werken als advocaat vergt veel uren en zelfs in weekenden moet je werken. Lange werkdagen, een hoge prestatiedruk en een ongezonde balans tussen werk en privé kunnen leiden tot psychische klachten en ziekteverzuim. Deze kunnen jou belemmeren om je werk uit te voeren. Ben je een zzp’er? Dan is het belangrijk om jezelf te beschermen door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hiermee verzeker je je eigen inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt de zekerheid van een inkomen als je niet meer in staat bent om te werken. Bovendien biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering ondersteuning om toch weer aan de slag te komen.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Advocaat beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars