Beroepsaansprakelijkheidsverzekering arts

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor artsen.

Alle ZZP Artsen verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Arts

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arts

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering Arts

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een artsen beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Artsen houden zich bezig met de gezondheid van hun patiënten. Het is als arts belangrijk dat je een goede diagnose voorschrijft en dat ze ook de juiste medicijnen gebruiken. Als arts behandel je je patiënten met zorg. Toch kun je als arts te maken krijgen met een claim van patiënten die een schadevergoeding van je eisen. Stel je voor dat een patiënt uitglijdt in je wachtruimte of je schrijft per ongeluk een verkeerde medicijn voor. Belangrijk is dus dat je je verzekerd tegen dit soort ongevallen. Dit wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering artsen genoemd. Dankzij een arts aansprakelijkheidsverzekering zal het slachtoffer een vergoeding krijgen voor de geleden schade. Ook als er na een behandeling nog complicaties optreden die niet het gevolg zijn van een fout of nalatigheid dan hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt dus rekenen op bescherming. Met een BAV-arts is elke arts of medicus, ook een zzp’er, beschermd tegen aansprakelijkheden. Maak je als arts of paramedicus een fout, dan kan dat een grote invloed hebben op je patiënt en ook op je praktijk. Deze verzekering dekt je voor je medische beroepsaansprakelijkheid.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP arts

Een arts loopt in zijn loopbaan het risico dat hij aansprakelijk wordt gesteld voor nalatigheid of een medische fout door zijn patiënten.  Wanneer er door de fout of nalatigheid van de arts schade is berokkend aan een patiënt kan de arts beroep doen op de beroepsaansprakelijkheid. Een andere belangrijke verzekering voor een arts is de rechtsbijstandverzekering. Dit betreft juridische hulp en bijstand als je schade lijdt of strafrechtelijk vervolgd wordt door een patiënt. Als arts kun je een beroep doen op deze verzekering, vooral als het een geval betreft die je niet zelf kunt of wilt oplossen. Een rechtsbijstandverzekering helpt je bij conflicten. Met de rechtsbijstandverzekering ben je ervan verzekerd dat je juridische ondersteuning krijgt tijdens een conflict. Dit voorkomt een hoop extra zorgen. Daarnaast heeft een jurist of gespecialiseerde advocaat de juiste vakkennis in huis. Er zijn ook verzekeringen die niet alleen de beroepsaansprakelijkheid dekken, maar ook rechtsbijstand aanbiedt volgens de noden voor je beroep als arts.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Arts beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars