Beroepsaansprakelijkheidsverzekering boekhouder

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor boekhouders.

Alle ZZP boekhouder verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering boekhouder

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering boekhouder

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering boekhouder

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een boekhouder beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van bedrijven of ondernemingen. Boekhouders zijn belast met de jaarlijkse en maandelijkse BTW-aangiftes, stelt jaarrekeningen op de balans op en is over het algemeen belast met de financiële taken. Een boekhouder kan ook advies geven aan zijn klanten als het neerkomt op complexe vraagstukken. Het werk van een boekhouder komt niet zonder risico. Ondanks je zorgvuldig te werk gaat kun je een rekenfout maken of advies geven dat verkeerd uitloopt. Vind jouw klant schade door een beroepsfout dan kan hij je hiervoor aansprakelijk stellen. Gelukkig is het voor bepaalde beroepen verplicht om een verzekering af te sluiten. Een van die beroepen is boekhouder. Lijd je klant schade en stelt hij jou hiervoor aansprakelijk dan is het goed als je een beroepsaansprakelijkheid boekhouding hebt afgesloten. Een boekhouder bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen claims wanneer jij vanwege een beroepsfout schade veroorzaakt bij een ander, of als iemand door jouw toedoen een letsel oploopt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt dan de kosten. Met de BAV-boekhouding kun je dus voorkomen dat je plotseling voor zware financiële lasten komt te staan.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP boekhouder

Ben je een zzp’er of heb je een eigen onderneming dan moet je jezelf en je praktijk verzekeren. Als zzp’er word je niet meer beschermd door je werkgever. Je moet dus zelf je eigen verzekeringen regelen. Stel je voor dat door een ongeluk je jouw werk niet of niet meer volledig doen. Dat betekent dan ook dat je geen of minder inkomen hebt. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je jezelf dus tegen eventueel inkomensverlies. Raak je in conflict met een ander partij en kunnen jullie niet tot een gezamenlijke overeenkomst komen? Een rechtsbijstandverzekering voor zzp’er helpt je bij conflicten in je onderneming. Dit kan met een klant zijn maar ook een leverancier. Met de rechtsbijstandverzekering zzp ben je ervan verzekerd dat je juridische ondersteuning krijgt tijdens een conflict. Dit voorkomt een hoop extra zorgen. Daarnaast heeft een jurist of gespecialiseerde advocaat de juiste vakkennis in huis.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Boekhouder beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars