Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dierenarts

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor dierenartsen.

Alle ZZP dierenarts verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dierenarts

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering dierenarts

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering dierenarts

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een dierenartsen beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een dierenarts die door zijn fout, onvoorzichtigheid of nalatigheid schade toebrengt aan een dier van zijn klant kan hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Het is zeer aan te raden dat dierenartsen zichzelf en hun praktijk verzekeren. Begin je een eigen praktijk als zzp’er dan moet je zeker een dierenarts beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Enkele verzekeraars bieden voor dierenartsen een losse beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan. Andere verzekeraars bieden een dierenarts beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan binnen een totaalpakket van verzekeringen. Er zijn verschillende verzekeraars met verschillende voorwaarden en premiestellingen. Als freelancer of zzp’er is het dus belangrijk dat je een BAVdierenarts afsluit. Belangrijk is dat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aansluit dat past bij je beroep. Heb je een eigen praktijk dan is het handig om alle beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen van de praktijk onder te brengen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Ben je werkzaam in loondienst bij een dierenartsenpraktijk dan moet je werkgever zo een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor je afsluiten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP dierenarts

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je schade waar je aansprakelijk voor bent maar weinig aan kunt doen. Dit kan ook eenieder overkomen. Het heeft dus totaal niet te maken met het feit of je je werk goed kunt uitvoeren. Ook vergoedt deze verzekering de maatregelen om verdere schade te voorkomen of te beperken. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan personen of spullen. De verzekering dekt geen financiële schade door een beroepsfout, bijvoorbeeld doordat je een verkeerd advies hebt gegeven of een foute berekening hebt gemaakt. Om je te beschermen tegen schade door beroepsfouten heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Een verzekering kan er dus voor zorgen dat de schade van ongevallen gedekt wordt. Als zzp’er word je niet meer beschermd door je werkgever. Je moet dus zelf je eigen verzekeringen regelen. Wat verzeker je wel en wat verzeker je niet? Een verzekering is niet goedkoop, maar het helpt je wel. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Laat je dus vooraf eerst goed informeren of spreek met de verzekeringsmaatschappij de verschillende soorten verzekeringen af.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Dierenarts beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars