Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor ICT’ers.

Alle ZZP ICT verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ICT

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering ICT

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een ICT’er beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Als ICT’er weet je als geen ander dat je werkt met apparatuur dat heel duur is. Ook ben je vaak belast met de beveiliging van jullie netwerk. Belangrijk is dus dat je een verzekering afsluit die jou een dekking biedt als er iets misgaat. Je bent als ICT’er een specialist in je vak, maar een fout moet je niet uitsluiten. In de ICT-branche kunnen fouten namelijk grote consequenties met zich meebrengen. Als ICT’er heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT nodig. Met de juiste ICTberoepsaansprakelijkheidsverzekering gericht op jou als ICT’er los je het financiële probleem op. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gericht op de ICT’er neemt vermogensschade door aansprakelijkheid van jou over.  Mogelijk kom nooit in de situatie terecht dat je een forse schadeclaim ontvangt, maar het volledig uitsluiten kun je niet. Stel je voor dat je voor een klant hun database programma moet onderhouden. Maar bij een software update worden al de gegevens en het archief gewist. Een eerder gemaakte back-up is onbruikbaar en al de gegevens moeten opnieuw in het systeem worden ingevoerd. De klant kan hiervoor een schadevergoeding claimen. Een verstandige ICT’er sluit dus een BAV-ICT af.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP ICT

Veel ICT’ers beginnen ook met hun eigen onderneming. Je valt dan onder zzp’er en moet jezelf dus verzekeren. Iedereen weet dat het voor zzp’ers heel hard werken is om succesvol te worden. Hoe vervelend is dan als een opdrachtgever weigert om je te betalen of als je aansprakelijk wordt gesteld voor iets dat niet je schuld is. Een rechtsbijstandverzekering voor zzp helpt je bij conflicten in je onderneming. Dit kan met een klant zijn maar ook een leverancier. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is één van de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten. Bij ziekteverzuim komt een werknemer in de ziektewet terecht, maar staat een zzp-er met lege handen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp kun je dit voorkomen. Verzekering kunnen gevallen van schade opvangen die te duur zijn om in een keer te betalen. Risico’s die je niet kunt wegnemen of die te groot zijn om zelf te dragen, draag je over aan een verzekeraar. Zorg wel ervoor dat je jezelf verzekerd, dit om plotseling geldbedragen uit te geven.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

ICT beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars