Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ingenieur

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor ingenieurs.

Alle ZZP ingenieur verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ingenieur

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ingenieur

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering ingenieur

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een ingenieurs beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een ingenieur is een hoogopgeleide technicus en/of wetenschapper. Hij gebruikt wetenschappelijke kennis om technische en natuurwetenschappelijke problemen op te lossen. Er zijn verschillende ingenieurs die werkzaam kunnen zijn binnen verschillende branches. Hierbij kun je denken aan de autobranche, de luchtvaartbranche, elektro-branche en de industrie. Goede ingenieurs zijn belangrijk, omdat ingenieurs verantwoordelijk zijn voor het bedenken van concrete oplossingen voor complexe ideeën. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een nieuwe brug of aan het ontwerpen van een nieuwe machine. Ook als ingenieur is het belangrijk om je te verzekeren. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering ingenieurs beschermt je bedrijf tegen schadeclaims indien je aansprakelijk wordt gesteld voor financiële schade die ontstaan is door een beroepsfout. Je kan een fout maken tijdens het berekenen waardoor je ontwerp niet voldoet aan bepaalde eisen. Dan kun je een beroep doen op de ingenieur beroepsaansprakelijkheid. De BAV ingenieurs voor ingenieurs kan volledig worden afgestemd op je technisch beroep, specifieke branche of werkzaamheden.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP ingenieur

Er zijn verschillende ingenieurs die meestal voor een bepaalde branche of vakgebied gekozen hebben. Een ingenieur gebruikt wetenschap om technische problemen op te lossen. Ingenieurs zetten hun ideeën om in een ontwerp en bestuderen en testen hoe deze ontwikkeld kunnen worden. Veel ingenieurs oefenen een leidinggevende functie uit. Daarom zijn ook teamwerk en sociale vaardigheden zeer belangrijk. In de meeste gevallen zal een ingenieur samenwerken met verschillende andere ingenieurs, omdat ingenieurs ook verantwoordelijk kunnen zijn voor specifieke werkzaamheden binnen projecten. Als ingenieur ga je nauwkeurig te werk en werk je vaak in groepsverband met andere. Mocht er per ongeluk iets fout gaan en word je aansprakelijk gesteld, dan kunnen de bedragen flink oplopen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ingenieurs biedt dekking voor de aansprakelijkheid van een technische beroepsbeoefenaar als gevolg van beroepsfouten. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je dus rustig je beroep uitoefenen. Ingenieurs kun je namelijk terugvinden in verschillende sectoren en functies.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Ingenieur beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars