Beroepsaansprakelijkheidsverzekering journalist

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor journalisten.

Alle ZZP journalist verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering journalist

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering journalist

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering journalist

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een journalisten beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Journalisten doen onderzoeken over situaties die zich voordoen in het land, ze schrijven nieuwsberichten voor kranten, houden interviews en doen ook verslag op het gebied van politieke, economische, culturele, sociale en sportevenementen. Journalisten moeten zich wel houden aan ethische codes zoals vrijheid van meningsuiting, de perswet en redactionele normen om objectieve informatie te kunnen verstrekken. Het beroep journalist is heel uitgebreid, omdat er verschillende soorten journalisten zijn zoals onderzoeksjournalisten, bedrijfsjournalisten, radiojournalisten en televisiejournalisten. Ook als journalist loop je tijdens je werkzaamheden verschillende risico’s. Het is daarom belangrijk om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering journalist af te sluiten. Tijdens het uitoefenen van je werk kun je schade veroorzaken aan derden. Bijvoorbeeld als je tijdens een klus schade toebrengt aan eigendommen van de opdrachtgever. Een journalist beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geeft je dus een gerust gevoel en je kunt je beroep gewoon uitoefenen. In alle gevallen is een journalist dus verantwoordelijk voor het vergaren van nieuwsfeiten over recente gebeurtenissen. Met een BAV-journalistiek kunnen journalisten hun werkzaamheden uitvoeren met een gerust hart.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP journalist

Als journalist is het belangrijk om relevante en waargebeurde nieuwsberichten naar buiten te brengen. Ben je een journalist die werkt als zzp’er dan is het belangrijk dat je jezelf verzekert. Een van de verzekeringen die je kunt afsluiten is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als zzp’er werk je vaak onder het minimumloon en soms zelfs voor niets. Als je door een geval je werk tijdelijk niet kunt uitvoeren wil je niet met lege handen zitten. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je jezelf dus tegen eventueel inkomensverlies. Gebruik je jouw eigen auto om naar plekken te gaan om zelf verslag uit te brengen? Dan moet je verplicht een WA-verzekering afsluiten. Mocht je iemand schade toebrengen met je auto, kan het slachtoffer een schadevergoeding krijgen via jouw verzekeraar. De zakelijke autoverzekering biedt een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld als je apparatuur zoals een camera en microfoon vervoert.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Journalist beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars