Beroepsaansprakelijkheidsverzekering juridisch adviseur

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor juridische adviseurs .

Alle ZZP juridisch adviseur verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering juridisch adviseur

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering juridisch adviseur

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering juridisch adviseur

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een juridisch adviseur beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De werkzaamheden van een juridisch adviseur verschillen in grote lijnen niet met dat van een advocaat. Net als in de advocatuur zijn juridische adviseurs ook vaak gespecialiseerd in een of enkele specifieke rechtsgebieden. Een juridisch adviseur moet de juridische belangen van zijn klant behartigen en proberen om het juridische kwestie of het geschil tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Verder houdt een jurist namens zijn klant contact met de tegenpartij of de juridische adviseur van deze tegenpartij. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde juridische procedures zijn waarbij je je verplicht moet laten bijstaan door een advocaat. Een juridisch adviseur staat aan jou kant en geeft de beste oplossingen of advies aan jou met betrekking tot je geschil. Belangrijk is dat je als juridisch adviseur een beroepsaansprakelijkheidsverzekering juridisch adviseur afsluit. Het doel van een juridisch adviseur beroepsaansprakelijkheidsverzekering is om jouw cliënten en andere betrokkenen een waarborg te bieden. Zij hebben meer vertrouwen in je en jij kunt je werk met een gerust hart uitvoeren. Een BAV-jurist is een verzekering die alleen dekking biedt wanneer een benadeelde financiële schade heeft door een fout in de advisering van de advocaat. Er is geen dekking bij een zaak- en letselschade.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP juridisch adviseur

Ook als juridisch adviseur is het belangrijk om je te verzekeren. Niet alleen voor de continuïteit van het bedrijf, maar ook omdat steeds meer opdrachtgevers dat willen. Ook zijn er vele beroepsorganisaties die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen of het kan zelfs wettelijk verplicht zijn. Mocht iemand je aansprakelijk stellen voor een fout of verkeerd advies of ontevredenheid dan kun je je hiertegen beschermen. Als jurist of juridisch medewerker kun je gebruik maken van de speciale beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor jouw branche, afgestemd op de risico’s waar jij mee te maken hebt.  Fouten maken hoort bij ons dagelijks leven. De meeste fouten brengen geen schade met zich mee. Toch kunnen zij wel leiden tot schade en dat kan flink in de papieren lopen. Denk hierbij aan het geven van een verkeerd advies, waardoor de continuïteit van een onderneming in gevaar wordt gebracht. In het ergste geval kan dat leiden tot een faillissement van de onderneming.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Juridisch adviseur beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars