Beroepsaansprakelijkheidsverzekering medicus

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor medici.

Alle ZZP medicus verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering medici

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering medici

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering medici

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een medici beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Zzp’ers die als medicus werken doen wat voor hen belangrijk is: hun patiënten van dienst zijn. Tijdens het uitoefenen van je beroep kan het voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld voor een medische fout. Erg vervelend natuurlijk. Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering medicus die volledig op de risico’s van je medische praktijk is afgestemd is daarom onmisbaar. Zo een verzekering dekt de financiële schade als gevolg van onjuist handelen of het leveren van een wanprestatie. Hieronder vallen zaakschades, letselschades en vermogensschade. Heb je in je praktijk enkele werknemers? Dan is het belangrijk dat ook de werknemers onder de dekking vallen. Een medici beroepsaansprakelijkheid is dus eigenlijk een vangnet voor jou en je medewerkers. Je vraagt je misschien af welke verzekeringen je nodig hebt om jezelf te dekken tegen risico’s. Deze vraag is voor elk persoon en elk bedrijf anders. Maar als je in de zorg zit dan is dit zeker een aanrader.  Een BAV-medici ligt voor de hand.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP medici

Deze verzekering dekt materiële- en letselschade die je tijdens je werk kan toebrengen aan iemand anders. Deze verzekering is niet wettelijk verplicht, maar wel aan te raden. Als je in loondienst werkt ben je door je werkgever verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Ben je zzp-er dan komt deze regeling te vervallen. Je zou daarom zelf moeten nadenken over wat er gebeurt als je arbeidsongeschikt raakt. Dat is wel belangrijk om te doen. Stel je voor dat door een ongeluk je jouw werk niet of niet meer volledig doen. Dat betekent dan ook dat je geen of minder inkomen hebt. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je jezelf dus tegen eventueel inkomensverlies. Oefen je dus een beroep uit waarin jouw werk bepaalde risico’s met zich meebrengt waardoor een andere partij veel schade kan oplopen? Dan kan het handig zijn om je hiervoor te verzekeren. Een verzekering kan dan gevallen van schade opvangen die jij zelf niet kunt betalen.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Medicus beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars