Beroepsaansprakelijkheidsverzekering psycholoog

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor psychologen.

Alle ZZP Psycholoog verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Psycholoog

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Psycholoog

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering Psycholoog

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een psychologen beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Werken in de psychologie is verantwoordelijk werk. Als psycholoog bent je een professionele deskundige in de psychologie. Je bent dus veelal werkzaam in de geestelijke zorg. Hoe zorgvuldig en deskundig je ook te werk gaat, werken in dit beroep vraag om een verstandige dekking. Daarom bestaat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering psychologen. Die beschermt je tegen de financiële gevolgen van een onverhoopte professionele vergissing.  Een beroepsaansprakelijkheid is een verzekering die alleen dekking biedt wanneer een benadeelde financiële schade heeft door een fout in de advisering of door het (niet-)handelen van een beroepsbeoefenaar. Ben je van plan om als psycholoog je eigen praktijk starten?  Als zzp’er aan de slag gaan is een leuke en spannende stap. Er komt een hoop kijken bij een eigen praktijk. Vergeet dus niet om een psycholoog beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je bent immers je eigen ondernemer en valt niet meer onder een leidinggevende. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan alle verzekeringen die je nodig hebt? Het is verstandig om deze af te sluiten, zeker als zelfstandig ondernemer. Je wilt niet dat je inkomen of je praktijk bedreigd wordt omdat je geen verzekering hebt afgesloten. Kun je als psycholoog aantonen dat je een BAV-psycholoog hebt afgesloten dan geeft dit ook een vertrouwensgevoel.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP psycholoog

Als psycholoog kan een claim vanwege een fout snel in de papieren lopen. Als psycholoog ben je namelijk constant bezig met de geestelijke gezondheid van je cliënten. De belangen hiervan zijn erg groot. Denk maar aan de gevolgen van een verkeerde diagnose of behandeling. Als je een fout maakt kan dit nadelig zijn voor iemands leven. Om deze redenen gaan psychologen secuur en voorzichtig te werk. Een fout kun je nooit uitsluiten. Wanneer jij of iemand die in dienst is bij je een foute inschatting maakt dan kan de cliënt je praktijk hiervoor verantwoordelijk stellen. Een claim kan behoorlijk oplopen en je praktijk hiermee in gevaar brengen. Om deze reden wordt het aangeraden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering met een goede dekking af te sluiten.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Psycholoog beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars