Beroepsaansprakelijkheidsverzekering software ontwikkelaar

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor software ontwikkeling.

Alle ZZP software ontwikkelaar verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering software ontwikkelaar

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering software ontwikkelaar

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering software ontwikkelaar

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een software ontwikkeling beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Software ontwikkeling heeft te maken met het ontwerpen en bouwen van applicaties en programmeren. Een software ontwikkelaar werkt samen met collega’s en klanten om zo nauwkeurig mogelijk een opdracht uit te voeren volgens de wensen van de klant. Alle bedrijven en ondernemingen maken op de een of ander manier gebruikt van een software programma denk aan banken, verzekeringsbedrijven en ICT bedrijven. Als ontwikkelaar is het dus handig als je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering software ontwikkelaar afsluit. Stel je voor dat de software die je maakt en levert een bug of andere fouten bevatten, waardoor je klant kosten moet maken. Hij kan jou hiervoor aansprakelijk stellen. Op zulke momenten komen een software ontwikkelaar beroepsaansprakelijkheidsverzekering goed van pas. Het afsluiten van een BAV- software ontwikkeling is een goede keuze. Deze verzekering biedt dekking voor schade door geleverde software. Een goede dekking voor jou als software ontwikkelaar, zodat je op een ontspannen manier zaken kunt doen met klanten.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP software ontwikkelaar

Een software ontwikkelaar is dus bezig om het geheel van wensen, problemen en vragen om te zetten in concrete software-oplossingen. Ook kan het voorkomen dat een software ontwikkelaar op locatie wordt gestuurd om software te ontwikkelen. Samen met zijn opdrachtgever maakt hij eerst een ontwerp om te kijken als dit realiseerbaar is. Hiermee moet hij ook rekening houden met de beveiliging van systemen en smart devices, de interactie van de programma dat hij ontwerpt en de onderhoud ervan. Ook moet het ontwerp getest worden en moet de ontwikkelaar opzoek gaan naar eventuele fouten of bugs.  Een software engineer gaat dus veel verder dan het uitvoerende gedeelte van een programmeur of developer. Als de software klaar is wordt het uitvoerig getest en wordt er een handleiding voor gebruikers gemaakt. Ten slotte wordt de software geïnstalleerd in het bestaande systeem, zodat de gebruiker er mee aan de slag kan.

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Software ontwikkelaar beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars