Beroepsaansprakelijkheidsverzekering taxateur

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor taxateurs.

Alle ZZP taxateur verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering taxateur

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering taxateur

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering taxateur

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een taxateurs beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een zakelijke verzekering waarbij je gedekt bent tegen een schadevergoedingseis tegen jou. Afgezien van de kosten van het juridisch proces. Een van jouw klanten vindt dat die door jou handelen vermogensschade heeft geleden.

Het kan een verkeerde inschatting zijn, incompleet advies of gebrekkige informatie van jou bij het verrichten van je beroep. Nu kijk je tegen een rechtszaak aan en een schadevergoeding. Maar gelukkig heb je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze dekt niet alleen de schadevergoeding, maar ook kosten voorafgaand aan het proces die je zal moet betalen. Zelfs als het nog niet bewezen is dat de klant gelijk heeft of niet.

Taxateur beroepsaansprakelijkheidsverzekering

In jouw beroep als taxateur sta jij voor heel wat uitdagingen waaraan risico’s verbonden zijn. Dekking tegen deze risico’s krijg je middels een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Taxateurs kunnen de kans op claims verlagen door zich dusdanig te laten informeren door een erkend verzekeringsmaatschappij.

Als taxateur dien je voor het uitoefenen van je beroep lid te zijn van een erkende vereniging of organisatie zoals het NRVT of het NWWI. Dat betekent ook dat je op het matje geroepen kunt worden aan de hand van een klacht ingediend door een van je klanten. Ook hier weer is het de beroepsaansprakelijkheidsverzekering die jou uit de brand helpt. De BVA-verzekering taxateur is trouwens ook een vereiste om toe te kunnen treden bij de verschillende verenigingen voor taxateurs.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP taxateur

Afgezien van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet je tevens nog denken aan een beroepsrechtsbijstandsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De beroepsrechtsbijstandsverzekering

Deze is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering die de kosten van rechtskundige bijstand voor taxateurs dekt. Deze bijstand heb je als taxateur nodig wanneer er schadevergoeding van jou geëist wordt. Dit op basis van een fout die jij hebt gemaakt bij het doen van je werk als taxateur.

Van belang is dat voor jou in de voorwaarden van de verzekering is opgenomen dat je rechtsbijstand geniet bij geschillen betreffende koop en verkoop van onroerende goederen. Tevens betreffende bouw en verbouw van onroerende goederen.

Nog een belangrijke voorwaarde is dat je zelf een advocaat mag uitkiezen. In plaats van dat er een advocaat wordt toegewezen aan jou.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je kunt plotseling arbeidsongeschikt worden vanwege een ingrijpende gebeurtenis. Daarom is het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering absoluut aan te raden. Kun je je werk als taxateur niet meer doen of moet je overstappen naar andersoortige werkzaamheden, dan biedt de arbeidsongeschiktheidsverzekering financiële hulp om verder te kunnen leven.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Taxateur beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars