Beroepsaansprakelijkheidsverzekering tekstschrijver

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor tekstschrijvers.

Alle ZZP tekstschrijver verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering tekstschrijver

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering tekstschrijver

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering tekstschrijver

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een tekstschrijvers beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering houdt in dat de financiële schade gedekt is die jouw opdrachtgever geleden heeft door een fout van jou. Een fout door jou gemaakt tijdens het uitvoeren van jouw werk. Vandaar ook de naam beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De opdrachtgever stelt via juridische wegen jou aansprakelijk voor de geleden financiële schade en komt die claimen. Dan komt zo een verzekering zeker van pas.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de tekstschrijver

Af en toe bloggen of eenvoudige stukjes tekst opstellen voor een website, vereist geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Tekstschrijvers die marketing gerelateerde teksten voor producten en/of diensten produceren hebben deze wel nodig. Je loopt het risico dat door een foutje jouw opdrachtgever behoorlijke financiële schade leidt en verhaal komt zoeken bij jou. Weliswaar langs juridische wegen. Je moet dan beschikken over de tekstschrijver beroepsaansprakelijkheidsverzekering om de schadeclaim te kunnen dekken. Dat is wat de verzekeraar voor je doet.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP tekstschrijver

Los van de BAV-verzekering tekstschrijver zijn er nog andere verzekeringen die je als tekstschrijver erbij kunt nemen om jezelf te dekken tegen ongewenste situaties. Andere verzekeringen zoals de beroepsrechtsbijstandsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Waarom de beroepsrechtsbijstandsverzekering?

Bij eerstgenoemde gaat het om een dekking voor het geval je een rechtszaak tegen je krijgt vanuit een opdrachtgever. Met deze verzekering zijn de kosten gedekt voor rechtskundige bijstand. In de voorwaarden bij het afsluiten van de verzekering kun je ook laten opnemen dat je vrij bent in je keuze voor een advocaat. Zo niet, dan zorgt de verzekeraar voor een advocaat die jou verdedigt.

Waarom de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Bij de tweede, de arbeidsongeschiktheidsverzekering, gaat het om een dekking in het geval je arbeidsongeschikt wordt. Denk maar aan een probleem met je handen waardoor je niet meer kunt tikken. Op een psychische aandoening waardoor je je fantasie kwijt bent voor het produceren van teksten. Uiteraard wil niemand dit maar uit voorzorg is zo een verzekering raadzaam mocht het zijn dat je je vaste inkomen niet meer hebt vanwege arbeidsongeschiktheid. Dan heb je de verzekering die jou voorziet van inkomen zodat je ervan kunt leven. En mogelijkerwijs kun je op zoek naar een baan waarvoor je wel arbeidsgeschikt bent.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Tekstschrijver beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars