Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verpleegkundige

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor verpleegkundigen.

Alle ZZP  verpleegkundige verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verpleegkundige

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering verpleegkundige

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering verpleegkundige

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een verpleegkundigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Elk beroep is gebonden aan risico’s. Oefen je een beroep uit in de zorg, dan kunnen de risico’s hoog zijn. Je bent namelijk bezig met mensen, hun medicijnen en gezondheid. Ben je een verpleegkundige dan moet je heel secuur te werk gaan. Bepaalde handelingen in deze branche kunnen namelijk als foute handelingen worden gezien. Denk maar aan het per ongeluk verwisselen of verleggen van medische dossiers of het toedienen van een verkeerde medicijn. Als verpleegkundige is het jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw patiënten de juiste zorg kijken. Maar een fout is menselijk en men kan hiervoor een schadevergoeding vragen. Het is daarom belangrijk om als medewerker in de zorg een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verpleegkundige af te sluiten. Als zzp’er in de zorg ben je feitelijk ondernemer en verantwoordelijk voor alles wat je beroepsmatig uitvoert. Iedereen die werkt als zelfstandige loopt het risico direct of indirect schade te veroorzaken aan personen. Schade kan oplopen tot flinke bedragen. Het is verstandig om daarvoor een verpleegkundigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De BAV-verpleegkundige dekt elke eventuele lichamelijke of materiële schade toegebracht aan één van je patiënten.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP verpleegkundige

Mensen die werken in de zorg zijn onder andere verpleegkundigen, kraamverzorgers of verzorgers voor de thuiszorg. Mensen die werken in de zorg hebben een groter risico als het gaat om aansprakelijkheid. Werk je voor jezelf dan kun je naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook andere verzekeringen afsluiten. Een van de verzekeringen is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Kom je terecht in een ernstig verkeersongeluk waardoor je je werkzaamheden als verpleegkundige niet meer kunt uitvoeren, dan is het handig om terug te kunnen vallen op deze verzekering. Op die manier heb je toch een inkomen. Ook de rechtsbijstandverzekering is handig om af te sluiten. Het helpt namelijk met conflicten oplossen als jij en de tegenpartij niet tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen. Bij een rechtsbijstandsverzekering krijg je juridische bijstand als je betrokken raakt bij een juridisch conflict. In de praktijk wordt de juridische bijstand verzorgd door juristen, meestal zijn deze in dienst zijn bij de verzekeringsmaatschappij zelf.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

 Verpleegkundige beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars