Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vertaler

Bekijk de verzekeringen die geschikt zijn voor vertalers.

Alle ZZP vertaler verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vertaler

N
Wettelijke aansprakelijkheid
N
Tegen smaad en laster
N
Reconstructie
N
Juridische verdediging

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Arbeidsongeschiktheids verzekering vertaler

N
Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid
N
Laat je adviseren
N
Premie altijd op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Rechtsbijstandverzekering vertaler

N
Hulp bij juridisch conflict
N
Altijd advies mogelijk
N
Premie op maat
N
Bepaal zelf het eigen risico

Premie vanaf:

Online berekenen

 

Wij vergelijken o.a.

Waarom een vertaler beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Niet iedereen kan elke taal spreken of verstaan. Om miscommunicatie te voorkomen kun je een tolk huren, gaat het om documenten of officiële stukken dan kun je een vertaler inhuren. Een vertaler kan aangesloten zijn bij een vertaalbureau of voor zichzelf werken. Soms is het moeilijk iets te vertalen als bijvoorbeeld een specifieke uitdrukking of metafoor vertaald moet worden. Tijdens het vertalen kun je een fout maken of een bepaalde zin verkeerd begrijpen en deze dan vertalen. Stel je voor dat je een officieel stuk moet verlaten en belangrijke informatie onjuist vertaalt waardoor de opdrachtgever in problemen komt. Men kan de vertaler hiervoor aansprakelijk stellen. Maar je kunt wel de risico’s voor jezelf verminderen.  Daarom is het dus van belang dat je als vertaler een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering vertaler afsluit. Een rechtsbijstandsverzekering vergoedt namelijk alleen de kosten van juridische bijstand, maar zal geen bedrag uitkeren om je financieel schadeloos te stellen. Een vertaler beroepsaansprakelijkheidsverzekering doet dit wel. Wil je dus gerust je beroep als vertaler uitoefenen sluit dan een BAV-vertaler af.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP vertaler

Een vertaler is vaak gespecialiseerd met het omzetten van geschreven teksten naar een andere taal. Je zet een tekst, document of boek van de ene taal naar de andere vertaalt. Ben je bijvoorbeeld een vertaler Frans, dan vertaal je iets van het Frans naar het Nederlands of vanuit het Nederlands naar het Frans. Als vertaler moet je zeer accuraat te werk gaan. Bovendien moet je algemene ontwikkeling goed zijn. Je moet dus naast het vertalen ook verstand hebben van de cultuur. Ben je juridisch vertaler dan is het noodzakelijk dat je verstand hebt van juridische zaken.  Een vertaler kan aan kleine opdrachten werken zoals de vertaling van een brief of folder of grote opdrachten zoals een boek. Omdat iedereen wel eens fouten kan maken, wordt een tekst na de vertaling meestal nog door een of twee andere personen gecontroleerd. Zij kunnen nagaan of er nog grammaticale fouten zijn of suggesties doen om op een andere manier te vertalen.

Veelgestelde vragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is in een verzekering welke een aanvulling is op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd u tegen schade welke zijn ontstaan door beroepsfouten. De dekking van deze verzekering is op uw beroep afgesteld. De verzekering biedt een schadevergoeding tegen vermogensschade en in sommige gevallen ook tegen personen- en zaakschade van opdrachtgevers, klanten en andere partijen. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is de verzekering als je gedekt wilt worden als als je arbeidsongeschiktheid raakt door ongeval of ziekte, de verzekering zorgt dat je inkomsten krijgt tijdens je ziekte of ongeval. Ook is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP, specifiek voor ZZP'ers.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandsverzekering precies?

De zakelijke rechtsbijstandverzekering is om gedekt te zijn als ZZP'er of bedrijf tegen juridische conflicten. Wanneer uw bedrijf in een bedrijfsconflict terecht komt, dan bent u verzekerd voor juridisch advies en is er een financiële tegemoetkoming.

Zijn de verzekeringen geschikt voor MKB en ZZP'ers?

De verzekeringen zijn zowel geschikt voor het (MKB) als ZZP'ers. De maandelijkse premie hangt af van het aantal werknemers dat er in het bedrijf zit, als ZZP'er betaal je vaak de laagste premie. Voor ZZP'ers is er specifiek de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een rechtsbijstandsverzekering precies?

Uitleg

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies?
Zijn de verzekeringen geschikt voor ZZP'ers en kleine ondernemers?

Uitleg 

Vertaler beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken & afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars