Beste woonverzekering & inboedelverzekering

Wij helpen jouw met de beste woonverzekering te vinden en alle informatie te geven over deze soort verzekering.

Een woonverzekering kan vallen onder twee verzekeringen. De inboedelverzekering of de opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt alles in je huis waarbij de opstalverzekering daarentegen meer schade dekt. De opstalverzekering dekt schade aan je huis door brand, water en storm.

Een woonverzekering, ook wel een goede inboedelverzekering genoemd, geeft u dekking voor schade aan uw inboedel in uw huis. Met het begrip inboedel worden alle producten bedoelt die niet ‘vast staan’ in huis. In dit geval kunt u denken aan gordijnen, televisie, computer, laptop, tafel of bijvoorbeeld de pakketvloer. De beste woonhuisverzekering is relatief voordelig af te sluiten en geeft u een hoop financiële zekerheid, wat natuurlijk erg prettig is.

Beste woonverzekering vinden in 2019

Het vinden van de beste woon, inboedel en woonhuisverzekering kan zonder onze vergelijker behoorlijk lastig zijn. Daarom stellen wij onze vergelijker gratis ter beschikking. Met deze vergelijker kunt u gratis de beste inboedelverzekering met andere verzekeringen vergelijken zoals de WA en aansprakelijkheidsverzekering. Dit bespaart u een hoop tijd, energie en daarnaast ook geld. Met onze vergelijkingstool wordt het namelijk niet alleen makkelijk om de beste woonverzekering te vinden, maar ook nog eens de goedkoopste.

Woonverzekering vinden

Een woonverzekering kan een goede uitkomst bieden als er zaken gestolen zijn of beschadigd zijn. Het is erg comfortabel om een goede woonverzekering te hebben, het biedt rust om te weten dat je schade gedekt zal worden mocht dit gebeuren. Belangrijk is om goed te vergelijken, want ook tussen de beste woonverzekeringen zitten verschillen. Denk hierbij aan de:

  • Prijs/premie van de woonverzekering
  • De schade die je gedekt wilt
  • Het aantal kamers
  • De soort woning en de oppervlakte
  • Gezinssamenstelling
Wat wordt gedekt?

Met de inboedelverzekering wordt alles gedekt in je huis wat is ontstaan door schade. Met de opstalverzekering wordt meer gedekt, zoals ook je garage bijvoorbeeld. 

Is een woonverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht.

Wat kost een woonverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de woonverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Inboedelverzekering vergelijken