Boot verzekering

Ontdek de beste en goedkoopste boot verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Bootverzekering vergelijken

N
Zelf uw dekking kiezen
N
Korting op beveiligingsproducten
N
Na schade snel weer het water op!
N
Goed verzekerd het water op

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Stel je hebt een boot en je veroorzaakt hiermee een aanvaring. Het is dan mogelijk dat je materiële of zelfs letselschade veroorzaakt aan anderen. Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) ben je hiervoor verzekerd. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een meer uitgebreidere boot verzekering. Namelijk, WA met beperkt of volledig casco. Met één van de meer uitgebreide boot verzekeringen is je eigen boot dan ook verzekerd tegen eventuele schades. Een bootverzekering wordt ook wel een pleziervaartuigverzekering genoemd.

Is een boot verzekeren verplicht?

Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet verplicht een boot verzekering af te sluiten. Wel wordt er in bepaalde situaties een WA-dekking verplicht gesteld. Dit is veelal door een beheerder of organisatie. Bijvoorbeeld in een jachthaven, een bootstalling of op een deel van een vaarwater.

Hoewel een boot verzekeren dus geen verplichting is, doe je er wel verstandig aan dit te overwegen. Het aantal watersportliefhebbers in ons land is groot en neemt toe. Een deel van hen mag zich gelukkig prijzen als eigenaar van eigen boot. Toch blijkt dat ongeveer 20% van de eigenaren niet is verzekerd voor zijn of haar boot. Dit verbaast ons vanwege het feit, dat een boot toch over het algemeen een zeer kostbaar bezit is.

Verschillende verzekering boot dekkingen

Je kunt er voor kiezen je boot alleen WA, maar ook aanvullend te verzekeren. De WA-bootverzekering vergoedt zoals gebruikelijk bij een WA verzekering alleen de kosten van de materiële schade en letselschade die jij bij anderen hebt veroorzaakt. In het geval van een aanvaring worden de schades en de kosten die aan jouw boot zijn veroorzaakt dus niet vergoed. Hier is een aanvullende verzekering voor nodig.

Alle verschillende verzekering boot zijn :

  • WA-dekking
  • WA met een Beperkt casco-dekking (Hieronder valt onder andere schade door vandalisme of bijvoorbeeld diefstal)
  • WA met een uitgebreid casco-dekking (Dit is de meest uitgebreide dekking, onder deze dekking valt bijvoorbeeld ook schade door vorst en lekvaren)

Je bent zelf vrij om te bepalen welke dekking het beste bij jouw boot past. Hierin wordt vaak rekening gehouden met de waarde van de boot. Voor een zeer kostbare jacht is het bijvoorbeeld aantrekkelijker om een WA met een uitgebreid casco-dekking af te sluiten dan voor een oude sloep. Voor verdere voorwaarden wat betreft bepaalde dekkingen. Doe je goed aan, de polissen van de verzekeringsmaatschappijen die verzekering boot dekkingen aanbieden goed door te nemen.

Boot verzekeren kosten

De hoogte van de premie voor een bootverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, dit is als volgt:

  • Het vermogen van de boot
  • De gekozen dekking
  • Het dekkingsgebied
  • De opgebouwde no-claim korting
  • Het eigen risico

Het vermogen van de boot

Dit is deels bepalend voor de hoogte van de premie. Dit is vanwege het feit dat er met een snelle boot, een hoger risico op ongelukken is dan met een sloep met weinig vermogen.

De gekozen dekking

Bij een uitgebreidere dekking, hoort net zoals bij andere verzekeringen, een hogere premie.

Wil jij bijvoorbeeld je boot verzekeren tegen diefstal? Dan moet je kiezen voor een uitgebreidere dekking. Hier zit dan zoals gebruikelijk ook een hogere premie aan verbonden.

Het dekkingsgebied

Heb je een klein sloepje waarmee je alleen in de buurt vaart? In bijvoorbeeld een kanaal of meertje? Dan is je premie lager dan wanneer jij bijvoorbeeld ’s zomers door heel Europa heen vaart of zeilt. De keuze voor een bepaald dekkingsgebied is van invloed op de hoogte van de premie die je betaald. Kies hierbij het dekkingsgebied dat past bij jouw vaargedrag. Zo ben je ten alle tijden en waar ook ter wereld voorzien van de juiste dekking tegen schade.

De opgebouwde no-claim korting

De no-claim korting die je hebt opgebouwd heeft, net als bijvoorbeeld een goedkope autoverzekering, een grote invloed op de hoogte van de premie voor een boot verzekering. De maximale op te bouwen no claim korting is 35%. Dit is afhankelijk van jouw schadevrije jaren.

Het eigen risico

Bij schade aan anderen (WA) geldt er geen eigen risico. Bij schade aan je eigen boot (Beperkt en volledig casco) geldt er wel een eigen risico. Dit is per verzekeringsmaatschappij verschillend. Check dit dus goed alvorens je besluit een dergelijke verzekering af te sluiten.

Boot verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars