CAR Verzekering

Ontdek de goedkoopste CAR Verzekering van 2022 hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

CAR Verzekering vergelijken

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

CAR verzekering afsluiten

Wie ooit alle werkzaamheden heeft gadegeslagen bij de bouw, zal wel tot de conclusie gekomen zijn dat er nogal wat mis kan gaan. De werkzaamheden zijn namelijk niet alleen complex te noemen in een groot aantal gevallen, maar wordt er vaak gewerkt onder niet ideale omstandigheden. Een foutje is dus zo gemaakt en zal er schade uit voortvloeien. Wie betaalt dat dan? Is het de aannemer zelf of de opdrachtgever? Het hoeft echter nooit zo ver te komen wanneer er een CAR verzekering afgesloten is. De Construction ALL Risk verzekering is er speciaal om bedrijven actief in de constructiesector tegemoet te komen en staat daarom ook los van de aansprakelijkheidsverzekering.

Zo’n CAR verzekering is niet voor aannemers

Vaak wordt de veronderstelling gewekt dat de CAR verzekering alleen bedoeld is voor aannemers, maar zijn het ook de opdrachtgevers die zo een verzekering af kunnen sluiten. Het is belangrijk om in acht te nemen dat de opdrachtgever in tal van gevallen verantwoordelijk wordt gehouden voor schade. Vaak worden namelijk tijdens de bouw een aantal werkzaamheden zelf uitgevoerd of wordt er schade veroorzaakt aan het pand van de buren. Die zullen niet naar de aannemer, maar naar jou als opdrachtgever van de werkzaamheden stappen. Ook wordt er bij tal van (meestal wat grotere) bouwprojecten, gewerkt met tal van onderaannemers. Die beschikken vaak niet over een CAR verzekering en zal men dus elke schade verhalen op de opdrachtgever. Het is trouwens ook altijd een goed idee om voor de aanvang van de bouwwerkzaamheden te vragen of de aannemer wel zo een verzekering heeft afgesloten. Bij twijfel is het aangeraden om toch zelf zo een verzekering af te sluiten als opdrachtgever. Bij elke verzekeraar is het mogelijk om zo een verzekering af te sluiten voor maar één bouwproject.

Dekking CAR verzekering

Bij een CAR verzekering bouw is er rekening gehouden met alle werkzaamheden waar er in de bouwsector sprake van kan zijn en ben je dus verzekerd van een ruime dekking. Natuurlijk valt schade veroorzaakt door brand of diefstal er onder en wordt ook vandalisme meegenomen. Indien er bij het ontwerp fouten zijn gemaakt of bij de constructie, dan zal ook in zulke gevallen de verzekering de schade vergoeden. Mochten er ook materialen zijn ingekocht waarbij er sprake is van fouten, zoals een leiding die na installatie lekkages vertoond, dan kan er altijd ook een beroep worden gedaan op de CAR verzekering.

Naast de standaarddekking die zo een verzekering te bieden heeft, is het mogelijk om voor een uitgebreider pakket te kiezen. Dat is afhankelijk van de situatie en kan er altijd advies gevraagd worden bij de verzekeringsmaatschappij. Veel aannemers nemen het risico niet en laten ook de opstallen van de opdrachtgever en het ook nog het personeel verzekeren. Een veel voorkomende schadepost is ook die veroorzaakt aan het gereedschap en alle hulpmaterialen, zeker wanneer die gehuurd zijn.

Voor aannemers voordeliger?

Wie eenmaal in de bouwsector zit, zal er meer baat bij hebben om de kosten CAR verzekering laag te houden door die af te sluiten op jaarbasis en niet per project. Het is wel mogelijk om voor een specifiek project het pakket uit te breiden. Belangrijk om te weten, is dat de CAR verzekering niet alleen bedoeld is voor grote bouwbedrijven, maar ook ZZP’ers. De hoogte van de premie zal natuurlijk ook anders berekend worden en dus binnen het bereik van elke ZZP’er worden gehouden.

Om er zeker van te zijn dat de verzekeraar uitgekozen wordt, is CAR verzekering vergelijken natuurlijk altijd de beste stap. Het belangrijkste zijn de voorwaarden en kan er gekeken worden om de dekking zo ruim als mogelijk te nemen. Denk dus aan opstallen van de buren of werkzaamheden verricht door onderaannemers. Met een CAR verzekering op zak, zal je als opdrachtgever of aannemer er gerust op zijn dat bij incidenten je niet geconfronteerd zal raken met torenhoge uitgaves.

Veelgestelde car verzekering vragen

Wat is een CAR Verzekering?

Een Car Verzekering, (Construction All Risk Verzekering) is een verzekering die schade dekt die is ontstaan als gevolg van bouw en verbouw werkzaamheden. De risico’s die bij een verbouwing komen kijken worden namelijk niet gedekt door de reguliere opstalverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.

Een Car Verzekering is bedoeld voor aannemers en opdrachtgevers van verschillende bouwprojecten. Bouwprojecten lopen het risico dat er iets mis gaat waardoor schade kan worden ontstaan. Dit kan zowel aan het werk zelf zijn, maar ook aan eigendommen van derden of die van uzelf. 

Wat is niet meeverzekerd met de CAR-Verzekering?

Er zijn een aantal zaken die niet worden gedekt door de CAR-Verzekering. Deze zaken zijn als volgt:

 • Schade die is ontstaan door slijtage
 • Schade die is ontstaan door werkstaking
 • Schade die is ontstaan tijdens de garantie of onderhoudsperiode, (Mits apart meeverzekerd)
 • Geld en andere waardepapieren

 

Welke zaken zijn verzekerd met een CAR-Verzekering?

Met een CAR-Verzekering zijn het volgende aantal schade zaken verzekerd:

 • Schade als gevolg van brand, vandalisme of diefstal
 • Schade als gevolg van storm en regen
 • Schade die is ontstaan door constructie en ontwerp fouten
 • Schade die is ontstaan door verkeerd materieel

Naast deze zaken zijn er een aantal aanvullende zaken die optioneel kunnen worden meeverzekerd met een CAR-Verzekering. Deze zijn als volgt:

 • Eigendommen van derden
 • Schades die zijn ontstaan tijdens het transport of tijdens installatie
 • Hulpmaterialen 

 

 

Welke type dekkingen zijn er voor een CAR-Verzekering?

De Car-Verzekering is een verzekering van 3 verschillende verzekeringen in één, namelijk: Bouwverzekering, montageverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. De CAR-Verzekering kent 5 verschillende extra aanvullende dekkingen. Deze zijn als volgt:

 • Werk

Hiermee verzeker u materiële schades die zijn ontstaan tijdens de bouw en montageperiode van het verzekerde werk.

 • Aansprakelijkheid

Hiermee is de wettelijke aansprakelijkheid voor alle schade die ontstaan is aan spullen en personen op het bouwterrein.

 • Bezittingen

Hiermee verzekert u de schade die is ontstaan is aan spullen van de opdrachtgever tijdens werkzaamheden.

 • Hulpmateriaal

Hiermee verzekert u hulpmaterialen tegen schade of diefstal op het bouwterrein. Denk hierbij aan gereedschappen en machines.

 • Persoonlijke bezittingen 

Hiermee verzekert u schade’s die zijn ontstaan op de bouwplaats aan uw spullen en die van uw medewerkers.

 

CAR Verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars