Drone verzekering

Ontdek de beste en goedkoopste drone verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Drone verzekering vergelijken

N
Aantrekkelijke premie
N
Geen poliskosten
N
Hulp bij schade door een ongeluk
N
1 jaar na aankoop uw aanschafwaarde terug bij diefstal en total loss

Premie vanaf:

Bereken het

 

Inshared

N
Vervangend vervoer
N
Accessoires, inclusief helm, meeverzekerd
N
24/7 hulp bij nood of pech
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Unive

N
Goede verzekeraar
N
Aanvullende verzekering mogelijk
N
Univé pechhulp service
N
Mogelijkheid all risk te verzekeren

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Het gebruik van drones is erg sterk in opkomst voor verschillende doeleinden. Je hebt ze in vele soorten en maten en voor elke portemonnee vind je in de huidige markt wel een geschikte drone. Misschien ben jij zelf al in het bezit van een drone of heb je plannen om er één aan te schaffen. Maar weet jij dan hoe het zit met de regels omtrent een drone? En wat als je drone bijvoorbeeld crasht en door deze crash schade aanricht?

Als beginnend drone vlieger zal het je ongetwijfeld gaan gebeuren; een ongelukje! De landing gaat niet zo soepel als gedacht, en er ontstaat hierbij schade aan de drone. Gebeurt dit buiten, dan kun je de gemaakte schade aan je drone verzekeren met een extra dekking van je inboedelverzekering.

Op het moment dat er binnenshuis schade ontstaat aan je drone, of de drone wordt gestolen bij een inbraak. Dan wordt de drone meestal meeverzekerd met een all risk inboedelverzekering.

Drone verzekeren

Dat je drone zelf kapot gaat bij een slechte landing of slechte manoeuvre is natuurlijk niet leuk. Maar jouw drone kan ook schade toedoen aan spullen van anderen, of zelfs aan anderen lichamelijk! Hoe zit het dan met de regelgeving?

Verzekeraars maken vaak verschil tussen het gebruik van een drone. Er wordt dan gekeken of de drone beroepsmatig wordt gebruikt, of puur recreatief. Vlieg je bijvoorbeeld puur voor het plezier en verdien je er geen geld mee. Dan valt dat onder recreatief gebruik. In het geval van puur recreatief gebruik dan is dit verzekerd met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Voor vliegers van drones die dit beroepsmatig doen voor zakelijke doeleinden zoals bijvoorbeeld film-makers. Dan gelden er strengere regels en moet een aparte drone verzekering hiervoor worden afgesloten.

Drone verzekering particulier

Je drone verzekeren voor particulier gebruik kan door middel van de welbekende aansprakelijkheidsverzekering. Hierbij zijn de volgende aspecten meeverzekerd;

  • Schade door de drone
  • Wereldwijde dekking
  • Uitwonende studerende kinderen zijn standaard meeverzekerd
  • Schade toegedaan aan de drone door een huisdier is meeverzekerd.

Om nare verassingen te voorkomen doe je er goed aan om deze dekking eerst goed te checken bij je verzekeraar. Niet elke verzekeraar heeft deze dekking namelijk.

Drone verzekeren zakelijk

Voor het drone verzekeren zakelijk gelden sinds 2015 een aantal strenge regels waar aan moet worden voldaan. De piloot moet bijvoorbeeld beschikken over een vliegbewijs RPA-L. Het behalen van een RPA-L Certificaat kan bij een door de inspectie leefomgeving en transport erend instituut.

De Opleiding bestaat uit twee onderdelen;

  • Een praktijk gedeelte waarbij je, je vliegkunsten moet kunnen aantonen
  • Een gedeelte waarbij je, de regelgeving moet kennen omtrent het vliegen met een drone.

Ook moet je medisch gekeurd zijn. Een medische keuring kan worden afgenomen bij een luchtvaart medische instantie. Deze medische keuring gebeurt aan de hand van de LAPL regels (Light Aircraft Pilot License)

Een ander belangrijk punt is, dat de drone waarvan gebruik wordt gemaakt. Moet beschikken over een bewijs van luchtwaardigheid. Dit certificaat wordt verkregen als de drone aan alle door de overheid gestelde regels kan voldoen. Tot slot moet een drone geregistreerd worden in het luchtvaart register.

Als je zakelijk gebruik maakt van een drone ben je verplicht de drone te verzekeren conform de lichtvaartwetgeving. Als piloot zijnde ben je verantwoordelijk voor elke gemaakte schade met de drone. Dit kan zowel materiële schade als letselschade betreffen. Deze verzekering wordt als soortgelijk gezien als een WA verzekering bij auto’s.

Ook is het net als bij auto’s mogelijk om de drone te verzekeren voor casco schade. Dit is net als bij de auto niet verplicht. Of het aantrekkelijk is om een drone casco te verzekeren is afhankelijk is van de waarde van de drone.

Drone verzekering afsluiten

Ben jij als kersverse trotse drone eigenaar op zoek naar een passende drone verzekering? Laat ons je dan helpen bij het maken van een keuze!

Op onze website bieden wij je de mogelijkheid aan de hand van een handige vergelijkingstool, verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Om er zeker van te zijn dat jij de beste drone verzekering afsluit die volledig aansluit aan jouw wensen en met de beste premie! Een drone verzekering afsluiten is nog nooit zo eenvoudig geweest. 

Drone verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars