Is een inboedelverzekering verplicht?

In Nederland behoort een inboedelverzekering niet tot de verplichte verzekeringen. Dat een inboedelverzekering verplicht zou zijn, is dan ook niet waar.

Een inboedelverzekering verzekert uw eigen inboedel tegen schade veroorzaakt door brand, wateroverlast, rook, blikseminslag, ontploffing, gewelddadige beroving, storm en schroeien en smelten. U heeft een ruime keuze uit beschikbare inboedelverzekeringen, waardoor het soms lastig is om een goede keuze te maken. De vergelijker op onze website biedt mogelijk uitkomt. Deze vergelijkt namelijk alle inboedelverzekeringen op basis van uw zoektermen.

Het antwoord op de vraag is een inboedelsverzekering verplicht kan dus met een nee worden beantwoord. Of het slim is hier niet tegen te verzekeren hangt natuurlijk af van uw inboedel en het risico dat u wilt lopen. De premie van een inboedelsverzekering is ook afhankelijk van de hoogte dat u de goederen wilt verzekeren. Het is dus zeker niet nodig om hiertegen te verzekeren, maar mocht u wel tegen de schade aanlopen, dan betekent u dat u zelf de inboedel moet betalen. Deze verzekering kan dus zeker uitkomst bieden, maar ook rust.

Hoeveel geld je exact terugkrijgt hangt van de exacte inboedelsverzekering welke je afsluit, er zijn verschillende mogelijkheden. Hoe hoger de premie, des te hoger je verzekerd bent. Met deze verzekering ben je gedekt tegen brand, diefstal en waterschade onder andere. Vergelijk op Aansprakelijkheidsverzekering.com eenvoudig diverse partijen en kijk welke het beste aansluit op jouw wensen.