Glasverzekering

Een glasverzekering nodig? Vergelijk de beste glasverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Glasverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een ‘glasverzekering’ kan vallen onder twee verzekeringen. De inboedelverzekering of de opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt alles in je huis, waarbij het met name gaat om objecten (kast, muur, tv etc.) waarbij de opstalverzekering daarentegen meer schade dekt. De grootste verzekering tegen glasschade is daarom de opstalverzekering.

Er zijn altijd wel delen van een pand welke meer risico op schade lopen en worden er voor betreffende delen dan ook aparte verzekeringen aangeboden. Een glasverzekering hoort er daar ook bij en is het een ware geruststelling wanneer er zich een schade voor zal doen. Dat gebeurt wel meer dan verwacht en zijn er een aantal soorten glasverzekeringen te krijgen. Zo kan er voor een combinatie gekozen worden, maar zijn er ook glasverzekeringen af te sluiten die betrekking hebben op speciaal (duur) glas. Ondanks er bij de meeste verzekeringen al glasschade inbegrepen is, zal er in sommige gevallen toch het zekere voor het onzekere gekozen moeten worden.

Is er geen overlapping met andere verzekeringen?

Voor panden wordt schade aan glas gewoonlijk al gedekt wanneer er bijvoorbeeld een opstalverzekering afgesloten is. Nu moet de schade bij zo een verzekering wel veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een inbraak of een storm en worden tal van andere schadeoorzaken dus niet gedekt. Om daar verandering in te brengen, kan er voor een aanvullende glasverzekering gekozen worden. Dat biedt een dekking die ook betrekking heeft op de gangbare vormen van schade zoals een bal door het raam of een stuk gereedschap dat per ongeluk tegen het glas aankomt. De ruit hoeft daarbij niet volledig aan diggelen geslagen te zijn, maar kan ook gewoon een barst vertonen. Schade blijft dus gewoon schade, ongeacht de mate waarvan er sprake van is.

Omdat bij een opstalverzekering zaken als inbraak en vandalisme ook meegenomen zijn, is dit dus niet opnieuw meegenomen in de glasverzekering. Het gaat verder ook om gevallen waarbij de ruiten beschadigd worden vanuit de buitenzijde. Wie dus per toeval een hard voorwerp vanuit de binnenzijde op de ruit laat vallen zal dus geen aanspraak kunnen doen op een vergoeding. Wanneer er over glas gesproken wordt, zijn spiegels of overige glaswerk in het huis dus niet meeverzekerd. Dat zal dan onder de inboedel vallen en dien je ook daar rekening te houden met strenge voorwaarden.

Losse glasverzekering mogelijk?

Naast het eenvoudig glas welke in de meeste ramen terug te vinden is, zijn er ook ramen die glaswerk bevatten die extra duur uitvallen. Glas in lood bijvoorbeeld wordt op maat gemaakt en is er daar een aardig prijskaartje aan verbonden. Ook andere glassoorten zoals kogelvrij of getint, is het handig om zo een aparte verzekering af te sluiten. Het is mogelijk bij slechts enkele verzekeraars specifiek te verzekeren te glasschade. Dit gebeurd niet veel, maar is wel mogelijk.

Naast zo’n aparte verzekering, zijn er ook gevallen waarbij de opstalverzekering die immers ook voor glasschade bestemd is, toch nog aangevuld dient te worden. Zo kan er bij een huurwoning dat niet aanwezig zijn in het verzekeringspakket van de eigenaar en zal de huurder dus apart zo een glasverzekering af moeten sluiten. Het handige ervan is wel dat een combinatie met een andere verzekering altijd wel mogelijk is. De premiekosten kunnen zo laag gehouden worden en is een glasverzekering binnen het bereik van een ieder.

Een andere reden om een aparte glasverzekering af te sluiten, is om er zeker van te zijn dat de schade aan het glaswerk wel altijd vergoed zal worden. In een aparte glasverzekering worden de voorwaarden namelijk wel duidelijk omschreven en komt dit zeker wel van te pas bij het beoordelen van de schade. De kosten glasverzekering vallen altijd wel mee omdat er vaak sprake is van een combinatie met een andere type verzekering.

Als het erop aankomt om het glaswerk in huis te verzekeren kan er dus gewoon een aanvulling worden genomen op een bestaande verzekering zoals voor de opstal of inboedel. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kan ook een aparte glasverzekering afsluiten. De vergoeding heeft doorgaans alleen betrekking op het glaswerk van ramen en valt ander glaswerk zoals die van een aquarium of een spiegel er niet onder. Ook de wijze waarop de schade is veroorzaakt, zal bepalen of er een vergoeding ontvangen zal worden. Ondanks de meeste bedrijven al een aparte aansprakelijkheidsverzekering hebben lopen, is het soms toch wel verstandig om bij het laten uitvoeren van grote werkzaamheden een aparte glasverzekering af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Wat doet een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering zal de schade verzekeren die jij of medeverzekerden per ongeluk aan een ander hebben toegebracht

Is een glasverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht.

Wat kost een glasverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de glasverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Glasverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars