Inbraakverzekering

Ontdek wat de beste inbraakverzekering is.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Inbraakverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Met een inbraak geconfronteerd raken wil niemand, maar is het nou weer een van de voorvallen waar we weinig invloed op hebben. Beveiligen is altijd het beste tegen zo een inbraak, maar is dat een preventieve maatregel die geen invloed heeft op geleden schade. Voor zulke gevallen komt een inbraakverzekering dan in en biedt elke verzekeraar wel eentje aan. Er zijn natuurlijk wel tal van voorwaarden aan verbonden en moet er daarom wel eerst goed rondgekeken worden voordat men overgaat tot het sluiten van eentje.

Wat is het risico op een inbraak?

Dat is wel de eerst vraag waarop de verzekeraar een antwoord zal willen en wordt daarbij niet alleen het pand bekeken, maar ook de wijde omgeving. De verschillende verzekeringsmaatschappijen houden namelijk wel alle voor hun relevante statistieken bij op het gebied van de criminaliteit. Zo zijn er wijken waar er sprake is van relatief veel inbraken en zal voor die buurten de premie zeker hoger komen te liggen. Daar is er op zich niets mis mee omdat elke verzekering een afweging is tussen het risico die de verzekeraar oploopt en de premie welke betaald wordt. Onnodige kansen worden er niet genomen zal de premie altijd een weerspiegeling zijn van de risico’s welke de verzekeraar oploopt.

Naast de omgeving neemt men ook een kijkje bij het pand zelf. De afwezigheid van adequate beveiligingsmaatregelen zoals stevige sloten of een alarminstallatie zullen ook leiden tot een hogere premie. Er wordt vaak dan ook het advies gegeven om aan de nodige randvoorwaarden te voldoen en de premie zo ook omlaag te krijgen. Zo een advies wordt altijd vrijblijvend verstrekt en zijn er altijd wel bedrijven die de verzekeringsmaatschappij aan zal bevelen om de aanpassingen te laten verrichten. Met alle risico’s bekeken zal men natuurlijk ook een kijkje nemen aan de binnenkant van het pand.  Het gaat er immers om dat hetgeen zich aan de binnenkant bevindt tegen de meeste schadevormen verzekerd zal zijn.

Bij een inbraakverzekering gaat het om de inboedel

Een inbraakverzekering afsluiten doe je om de inboedel te verzekeren tegen diefstal en daaraan gerelateerde schade. Zo kan men spullen hebben laten vallen en met opzet beschadigingen hebben verricht. Het wordt dan allemaal gelukkig wel vergoed door de verzekering. Bij diefstal moet er wel aangegeven worden wat er ontvreemd is. Onder de dekking vallen ook basis elektronica zoals een lamp of een huistelefoon. Duurdere elektronica moet wel apart verzekerd worden en geldt dat ook voor andere kostbaarheden als sieraden en antiek. Sommige verzekeraars bieden voor dit soort kostbaarheden een vast dekkingsbedrag welke deel uitmaakt van de inbraakverzekering. Echter zal in de meeste gevallen dit niet voldoende zijn.

Aangerichte schade aan het pand wordt ook vergoed

Om toegang tot het pand te verschaffen worden er vaak deuren en ramen geforceerd en raken die daarbij zeker beschadigd. Ook forceert men doorgaans alle deuren die afgesloten zijn in het pand zelf zoals die van de kamers of van een kast. Deze beschadigingen totaal bedragen een flink bedrag en zal dit gelukkig ook vergoed worden. De verzekeringsmaatschappij heeft meestal wel bedrijven waar ze mee samenwerken en kan er na zo een inbraak gelijk beroep op worden gedaan. Voor het herstel hoeft er dus niet lang gewacht te worden en komt dit wel goed van te pas in bijvoorbeeld het weekend.

Verzekering tegen inbraak maakt altijd deel uit van een bestaande verzekering en zijn het de opstal- en inboedelverzekering waar het een deel van uitmaakt. Voor een uitgebreide dekking kan er voor een allrisk dekking worden gekozen, maar is het ook mogelijk het bij een standaardverzekering te laten. omdat er bij een inbraak ook nog delen van de woning beschadigd zullen raken, zijn dit soort van gevallen ook meeverzekerd. Het gaat bij een schadeverzekering dus altijd om een compleet pakket welke aangeboden wordt. Voor spullen die extra kostbaar zijn, worden er aparte verzekeringen aangeboden en kan alles bij één verzekeraar afgesloten worden. Dit levert altijd een vlotte afhandeling op  in het geval van inbraakschade.

Inbraakverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars