Inzittendenverzekering

Op zoek naar de beste inzittendenverzekering? Vergelijk hier de verschillende inzittendenverzekering en kies zo de verzekering die het beste bij je past. 

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Inzittendenverzekering vergelijken

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Inzittendenverzekering berekenen

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Inzittendenverzekering afsluiten

Wil je een inzittendenverzekering afsluiten? Als je vaak medepassagiers in de auto hebt, dan is het belangrijk om een geschikte inzittendenverzekering af te sluiten. Gelukkig bieden verzekeringsmaatschappijen je verschillende dekkingen aan.

Je kunt hier de verschillende inzittendenverzekeringen vergelijken en ook afsluiten. Zo krijg je direct een goed overzicht welke verzekering het beste bij je wensen en eisen past. En je kunt wel honderden euro’s besparen door verzekeringen te vergelijken.

Bij de meeste autoverzekeraars kun je een inzittendenverzekering afsluiten in je autoverzekering voor zo’n een paar euro’s per maand extra. Zo ben jezelf en je inzittenden verzekerd tegen de financiële risico’s van een ongeluk, bijvoorbeeld bij invaliditeit of letselschade.

Waarom een inzittendenverzekering afsluiten?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar als je vaker met anderen in de auto rijdt dan is het zeker het overwegen waard. Vooral als je als bestuurder zelf een ongeluk veroorzaakt, dan kun je via inzittendenverzekering een groot deel van die schade verhalen. Wanneer je als bestuurder een ongeluk veroorzaakt dan vindt er een snelle schadeafhandeling en -uitkering plaats. Want de inzittenden verzekeraar kijkt namelijk niet naar wie de schuldige is. Het is namelijk wettelijk vastgelegd dat de inzittenden verzekeraar de schade eerst behandelt. Het verhalen bij de autoverzekeraar van de tegenpartij volgt daarna. Een inzittendenverzekering keert, afhankelijk van het soort verzekering, meestal het volgende uit:

 • letselschade
 • schade aan spullen in de auto
 • misgelopen inkomsten
 • smartengeld
 • verlies van inkomen voor levensonderhoud
 • medische kosten
 • woningaanpassing bij invaliditeit
 • uitvaartkosten

Inzittendenverzekering vergelijken
Het is financieel interessant om een inzittendenverzekering te vergelijken. Hiermee kun je flink geld besparen op je premie kosten. Op deze pagina kun je de verschillende verzekeringen vergelijken. Hier bieden wij je goede en betrouwbare verzekeraars aan. Zij kunnen je voorzien van een geschikte verzekering die voldoet aan je wensen.  

Soorten dekking inzittendenverzekering

De verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden vaak verschillende soorten dekkingen aan: de ongevallenverzekering en de schadeverzekering. Het verschil tussen beide is wat er gedekt wordt en een ander verschil is dat bij een schadeverzekering de maximale uitkering hoger is dan bij een ongevallenverzekering.

Bij een ongevallenverzekering is alleen blijvende invaliditeit of overlijden gedekt. Bij een ongeval wordt een van tevoren vastgesteld bedrag uitgekeerd. Bij blijvende invaliditeit ligt dit rond de €35.000, in het geval van overlijden ongeveer €15.000. Wie de schuld voor het ongeluk draagt is niet van belang.

De schadeverzekering is een uitgebreide variant van de ongevallenverzekering. Lichamelijke als materiële schade is meestal gedekt tot een bedrag van een miljoen euro. De schadeverzekering dekt alles wat de ongevallenverzekering ook dekt en ook alle schade, zowel lichamelijk als materieel aan de inzittenden.

Inzittendenverzekering voor een lease auto of huurauto

De meeste leasemaatschappijen of autoverhuurmaatschappij bieden in hun pakket ook een inzittende verzekering aan. Indien bij ongeval één van de inzittenden overlijdt of blijvend invalide raakt, kan je beroep doen op je inzittendenverzekering. Deze verzekering keert dan een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Ongeacht of de bestuurder schuldig wel of niet schuldig is aan het ongeval. Meestal is er wel eigen risico afgesproken in de verzekering.

Bespaar kosten door een inzittendenverzekering te vergelijken

Het vergelijken van een verzekering voor inzittenden kan je niet alleen geld besparen, maar het geeft je vooral ook een verzekerd gevoel als je met meerdere inzittenden gaat rijden.

Hier kun je meerdere inzittendenverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd een goede en goedkope verzekering die het beste bij je wensen passen.

Veelgestelde inzittendenverzekering vragen

Wat zijn de kosten van een inzittendenverzekering?

De hoogte van de kosten voor een inzittendenverzekering is sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Type auto
 • Woonplaats
 • Risico
 • Type dekking

Wat de exacte hoogte van een inzittendenverzekering is, is om die reden moeilijk van te voren te zeggen, omdat dit per situatie verschillend is.

Is een inzittendenverzekering een verplichte verzekering?

Volgens de Nederlandse wetgeving behoort een inzittendenverzekering niet tot een verplicht af te sluiten verzekering. Echter is deze wel sterk aan te raden.

Inzittendenverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars