Kostbaarhedenverzekering

Ontdek wat de beste kostbaarhedenverzekering is.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Over kostbaarheden beschikken wij allemaal, of het nu gaat om een hele verzameling sieraden of een dure laptop. Allemaal zijn nu veel waard en zal bij schade of diefstal het verlies groot zijn. Om het risico daarvoor te verkleinen, is het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering dan wel noodzakelijk. Omdat het wel om een ruim begrip gaat, zijn er verschillende verzekeringen die betrekking hebben op kostbaarheden. Met de juiste selectie en de geldende voorwaarden is zo een verzekering nu eenmaal een goede keuze.

Wat wordt dan onder kostbaarheden verstaan?

De term kostbaarheden worden binnen de verzekeringswereld gebruikt voor goederen die een uitzonderlijke waarde vertegenwoordigen. Daar vallen kapitaalgoederen als auto’s of panden niet onder. Nu is de waarde van zo een huis natuurlijk fors te noemen, maar kan daar gewoon een brand- of opstalverzekering voor afgesloten worden. Ook voor de inboedel kan er een aparte verzekering afgesloten worden. Echter is er bij zo een verzekering een zekere grens vastgesteld welke kostbaarheden als elektronica en sieraden dus uitsluiten van de inboedel. De kostbaarheden zijn in dit geval dus goederen die niet binnen de categorie van normale verbruiksgoederen vallen.

De waarde van elektronica zoals een gave TV of een stereo installatie kan groot zijn en zijn ze daarom ook het doelwit bij tal van inbraken. Niet alleen diefstal van zulke elektronica wordt vergoedt, maar ook schade door tal van factoren (brand, water). Ook bij defecten die geheel buiten de invloedssfeer van de verzekerde verkeren en ook geen gevolg zijn van achterstallig onderhoud of slijtage, kan er een beroep op de verzekering worden gedaan. Het eigen risico is in sommige gevallen wel hoog, maar kan dat meestal wel afgekocht worden.

Een sieradenverzekering hoort er ook bij

Wanneer het aankomt op kostbaarheden, dan mogen sieraden wel tot een aparte groep worden gerekend. De waarde kan nu eenmaal forse sommen bedragen en kan een diefstal wel een flinke deuk leggen in de reserves van een verzekeringsmaatschappij. Er vindt daarom eerst een nauwkeurige taxatie plaats waarbij elk sieraad bekeken zal worden.

Er wordt daarbij ook gekeken naar de historische waarde en wordt er uiteindelijk een totaal dekkingsbedrag bepaald. Er worden voor grote bedragen dan wel strenge eisen gesteld door de verzekeraar. Zo dienen de sieraden allemaal opgeborgen te worden in een kluis en is een goede alarminstallatie vaak ook vereist. Verder zal ook de omgeving een rol spelen en mag iedere verzekeraar met voorwaarden komen om de kans op diefstal zo klein als mogelijk te houden.

Ondanks alle voorwaarden is juwelen verzekeren een echte aanrader. Voor kleinere bedragen kan men een verzekering afsluiten waarbij er een vast dekkingsbedrag gehanteerd wordt, ongeacht de meerwaarde van de sieraden. De voorwaarden zijn er dan ook veel minder streng en is zo’n verzekering dan ook geschikt voor sieraden die je overal naartoe meeneemt en dus voor alledaags gebruik bestemd zijn. Ook verlies valt onder de dekking en heeft iedereen weleens een ring of ketting verloren. Die schade wordt dus ook vergoed en geldt de verzekering ook tijdens de vakantie.

Antiek verzekeren hoort er ook bij

Het is bij antiek soms moeilijk een waarde kaartje vast te stellen omdat het immers gaat om voorwerpen die enig in hun soort zijn en de waarde niet objectief vast te stellen is. Voor het vaststellen van de voorwaarden zal elke verzekeraar dan ook zijn eigen methode(s) hanteren. Het blijft echter een goed idee om deze kostbaarheden apart te verzekeren omdat de kans op diefstal ook groot is en schade altijd nog aangericht kan worden door bijvoorbeeld een beschadigd dak tijdens een storm of een brand. Allemaal factoren waar er weinig invloed op uitgeoefend kan worden en zal de verzekering ook inkomen voor de kosten van het herstel.

Wie het zekere voor het onzekere kiest, kan ook een kostbaarheden buitenhuisverzekering afsluiten. Kostbaarhedenverzekering vergelijken is trouwens aangeraden voor niet alleen een voordelige premie, maar ook soepele voorwaarden.

Met een kostbaarhedenverzekering zijn dus alle spullen die van hoge waarde zijn dus verzekerd en is dat een ware geruststelling voor de eigenaar. Om ervoor te zorgen dat er geen onnodige hoge risico’s zijn verbonden aan zo een verzekering, worden de voorwaarden ook per geval scherp samengesteld. Dit zorgt voor een veilige omgeving waar de kostbaarheden zich in zullen bevinden (een kluis of goed beveiligde woning) en wordt de eigenaar veel ongerief bespaard.

Kostbaarhedenverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars