Onderverzekering vergelijken

N
Spullen in huis & tuin
N
Ook verzekert bij verhuur
N
Online afsluitbaar
M
Niet verplicht

Premie vanaf:

€ Bekijk Nu

 

N
Blijf verzekerd tijdens verhuizing
N
Garantie tegen onderverzekering
N
Zowel basis als All risk
M
Niet verplicht

Premie vanaf:

€ Bekijk nu

 

N
Geschikt voor koop & huur
N
Premie afhankelijk van je situatie
N
Basis & allrisk
M
Niet verplicht

Premie vanaf:

€ Bekijk nu

 

Onderverzekering

Wij helpen met de beste onderverzekering vinden in 2021.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bij het verzekeren is het altijd de vraag of je de exacte waarde vergoed zal krijgen in het geval van schade, verlies of diefstal. Het blijft een heet hangijzer in tal van gevallen en komt het begrip onderverzekering dan wel vaak aan de orde. Zoals de naam al doet vermoeden is er niet voor de werkelijke waarde een verzekering afgesloten en komt men er pas achter wanneer de schade moet worden vergoed.

Wat is een onderverzekering?

Bij een onderverzekering zal dus het uitgekeerd bedrag niet hetzelfde zijn als de werkelijk geleden schade. Niet altijd is dat gelukkig het geval en zal bij een opstalverzekering met grote nauwkeurigheid te werk worden gegaan om de waarde te bepalen.Het is in zulke gevallen dat er geen sprake mag zijn van onderverzekering, maar ligt het wel anders wanneer de waarde zelf bepaald moet worden.In sommige gevallen moet namelijk zo een formulier zelf ingevuld worden waarbij de eigenaar zelf een schatting moet maken. Er komt in het geval van schade wel altijd eerst een evaluatie en let je bij het afsluiten er wel op dat de verzekeraar een objectieve wijze van waardebepaling zal gebruiken.

Maak gebruik van de herbouwwaardemeter

De waarde van een pand blijft nooit gelijk en is er altijd wel sprake van een stijging welke het gevolg is van bijvoorbeeld inflatie en hogere prijzen op de arbeidsmarkt. Met de herbouwwaardemeter zorg je ervoor dat het bedrag nodig voor het herbouwen van het pand uitgekeerd zal worden. De kans dat je dus voor de bouw niet voldoende geld zal krijgen is er dus niet door gebruik te maken van deze waardemeter. Onderverzekering vindt ook plaats wanneer de initiële waarde wel goed bepaald is, maar er tussentijds geen her evaluatie heeft plaatsgevonden. Bij schade is de kans dus groot dat het uitgekeerd bedrag niet voldoende zal zijn en je met een onderwaardering geconfronteerd zal raken. Laat de verzekeraar dus na een bepaalde periode opnieuw een taxatie uitvoeren. Indien dat niet in het pakket opgenomen is, zal de kans er dus nog altijd zijn dat na verloop van tijd er sprake is van een onderverzekering.

De waarde van het te verzekeren object is dus nog altijd het belangrijkste waar het bij een verzekering om gaat en treedt onderverzekering niet alleen op bij een verkeerde aanpak in het begin. Zo zal ook het uitblijven van een tussentijdse taxatie leiden tot een onderverzekering. Vraag er bij de verzekeraar dus specifiek naar en voorkom zo een vergoeding te krijgen welke niet voldoende zal zijn.

Onderverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars