Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd vergelijken

N
Verzekerd van advies & hulp
N
Juridisch advies bij conflict
N
Juridisch advies & hulp bij conflict buitenland
N
Kans op schadevergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

N
400+ juridische specialisten vor hulp
N
Altijd gratis telefonisch advies
N
Zelf je advocaat kiezen
N
Nooit een eigen bijdrage betalen

Premie vanaf:

Bereken het

Inshared

N
Ruime dekking & lage premie
N
Voor het hele gezin
N
Door DAS en LegalShared
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Ontdek de beste rechtsbijstandverzekeraars zonder wachttijd.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is het van groot belang dat men ervan op de hoogte is dat er soms een wachttijd aan verbonden is. zo voorkomt de verzekeringsmaatschappij dat men op het laatste moment, wanneer men bij wijze van spreken de bui al ziet hangen, snel zo een verzekering af zal willen sluiten. In zulke gevallen zal de verzekeringsmaatschappij gegarandeerd als benadeelde partij uit de bus komen en is dit nu eenmaal niet volgens het principe van het verzekeren.

De wachttijd heeft dus een bufferfunctie

Omdat er in gevallen waar er rechtsbijstand nodig is, er wel veel gevraagd zal worden van de verzekeraar wordt de wachttijd in acht genomen om misbruik te voorkomen. Het zou anders niet meer aantrekkelijk zijn om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten en zou men dat pas doen wanneer er zich al problemen aan de horizon voordoen. De verzekeringsmaatschappijen zouden dan niet meer over veel klanten beschikken en uiteindelijk over de kop gaan. Het aangeboden pakket aan rechtsbijstand is namelijk al bij een standaarddekking uitgebreid te noemen waarbij de verzekeraar vaak wel diep in de kosten zal gaan om de juiste hulp te bieden.

Er zijn wel uitzonderingen op de regel

Na het afsluiten van zo een aansprakelijkheidsverzekering, is na de wachttijd die tot zelfs 6 maanden kan duren, dus elke vorm van dekking van toepassing (wat tenminste in het pakket opgenomen is). Er zijn echter wel uitzonderingen van toepassing waarbij je gelijk na het afsluiten een beroep op kunt doen. Het gaat om gevallen waar je helemaal geen invloed op hebt en waar het instellen van een wachttijd van weinig nut zou zijn. Een goed voorbeeld is het betrokken raken bij een verkeersongeval en zal rechtshulp gelijk verleend worden wanneer er zich een probleem voor zal doen. Bij bedrijven zal de verzekering ook gelijk inkomen wanneer er zich een ongeluk voordoet tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Zo strak is men dus weer niet bij het toepassen van de wachttijd en gaat het dus alleen om gevallen waar men in zekere mate al van tevoren weet dat er wat mis kan gaan.

Lees dus altijd de voorwaarden die zo een verzekeraar hanteert voor de wachttijd omdat die nogal eens grote verschillen kunnen vertonen. Het blijft in ieder geval wel belangrijk om te weten dat er uitzonderingen worden gemaakt voor gevallen waar je als verzekerde helemaal geen invloed op hebt.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars