Uitvaartverzekering

Op zoek naar de beste of een goedkope uitvaartverzekering? Hier kun je uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Uitvaartverzekering vergelijken

N
Bereken direct de premie
N
Verzorgde uitvaart voor een klein bedrag p/m
N
Bescherm je privé vermogen
N
Aanpasbaar naar eigen wens

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

N
Online inzicht in uw polis
N
Flexibel en altijd te wijzigen
N
Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
M
Hoge premie

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Monuta logo

N
Kinderen gratis meeverzekerd
N
Ruim 95 jaar ervaring
N
Premie volledig op maat
N
Verzekering altijd aanpasbaar

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten is heel verstandig. Met een uitvaartverzekering verzeker je je tegen de kosten van je uitvaart. De kosten van een gemiddelde uitvaart liggen rond de € 8000, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je uitvaartwensen, een islamitische uitvaartverzekering is ook af te sluiten. Het is daarom slim om na te gaan hoeveel je uitvaart zou kosten. Over het algemeen heeft niet iedereen dit bedrag op zijn of haar spaarrekening staan. Het is daarom slim om een uitvaartverzekering af te sluiten en zo te voorkomen dat je nabestaanden met de financiële last blijven zitten.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

In Nederland is een uitvaartverzekering afsluiten niet verplicht. Omdat een uitvaart hoge kosten met zich meebrengt, kiezen veel mensen er toch voor om een uitvaartverzekering af te sluiten. De verzekeraar zorgt dan voor een goed verzorgde uitvaart zonder dat je nabestaanden met de financiële lasten achterblijven. Daarnaast is de premie relatief laag en drukt deze niet zwaar op je financiële lasten. Met een uitvaartverzekering kun je ook vooraf bepalen wat je gedekt wilt hebben tijdens de uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken

Je kunt bij vrijwel elke verzekeraar een uitvaartverzekering afsluiten. Per uitvaartverzekeraar worden er verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. De prijsberekening per uitvaartverzekering verschilt ook per verzekeraar. Daarom is het verstandig dat voordat je een uitvaartverzekering afsluit, je eerst de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Zo voorkom je dat je onnodig veel premie betaalt en kun je ook uit de verschillende verzekeringsopties kiezen.

Je kunt hier de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste uitvaartverzekering afsluit.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er worden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden: kapitaal en natura uitvaartverzekeringen. Ook zijn er verschillende vormen van uitvaartverzekeringen, bijvoorbeeld budget uitvaart of luxe uitvaart. Hieronder de verschillende vormen en aanvullende opties.

 1. Kapitaal uitvaartverzekering: Deze vorm van uitvaartverzekering biedt uw nabestaanden een geldbedrag aan de hand waarvan de uitvaart kan worden bekostigd. Enerzijds biedt een geldbedrag uw nabestaanden vrijheid in het bepalen en vormgeven van uw uitvaart. Anderzijds worden de nabestaanden belast met de verantwoordelijkheid van het regelen van de uitvaart. Of dit gewenst is, is een persoonlijke keuze. Bij het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering kiest u voor een (vast) verzekerd bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden.
 2. Natura uitvaartverzekering: Een natura uitvaartverzekering is anders dan een kapitaal uitvaartverzekering omdat deze vorm van uitvaartverzekering in in natura uitkeert. Dit houdt in dat er diensten worden uitgekeerd die worden afgenomen bij de uitvaartondernemer: denk bijvoorbeeld aan rouwvervoer, volgauto’s, rouwkaarten en andere zaken die bij de uitvaartverzorging horen. Dit belast de nabestaanden minder met het regelwerk voor de uitvaart.
 3. Combinatie uitvaartverzekering: Dit is een combinatie van kapitaal en natura uitvaartverzekering. Er wordt in aanvulling op de natura uitvaartverzekering ook een vrij besteedbaar bedrag uitgekeerd voor eventuele aanvullende wensen bij je uitvaart.
 4. Koopsom uitvaartverzekering voor ouderen: Deze verzekering biedt de mogelijkheid op latere leeftijd een uitvaartverzekering met dekking voor het hele leven af te sluiten. Je betaalt de premie dan in één keer om te voorkomen dat je nabestaanden worden belast met de onverzekerde kosten van je uitvaart. Dit is vaak wel een behoorlijk bedrag dat je ineens moet betalen, hiervoor moet je vermogen wel toereikend zijn.
 5. Tweelevenpolis: Een tweelevenpolis is een uitvaartpolis voor jou en je partner. Je betaalt maar één premie voor de gedeelde uitvaartverzekering. Bij het overlijden van één van de twee partners, wordt een tweelevenpolis eenmalig uitgekeerd.
 6. Budget of luxe uitvaartverzekering: Een budget uitvaartverzekering dekt een eenvoudige en basale uitvaart. Je betaalt een lage premie. Wanneer je een luxe uitvaart wilt dan kun je kiezen voor een luxe uitvaartverzekering, je betaalt hier een hogere premie voor.

Voordelen van een uitvaartverzekering

Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering is dat je nabestaanden niet of niet volledig voor de uitvaartkosten opdraaien. Afhankelijk van het de uitvaartverzekeraar, neemt de verzekeraar ook veel uit handen of begeleidt deze je nabestaanden bij de uitvaart. Hieronder staan een aantal voordelen en nadelen van een uitvaartverzekering op een rij:

 1. Financieel voordeel. De meeste mensen weten niet hoe duur een uitvaart kan zijn. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit zorg je ervoor dat de uitvaart niet volledig door je nabestaanden moet worden betaald. Je nabestaanden worden dan naast het verdriet van het verlies niet ook nog eens geconfronteerd met een hoge kostenpost voor je uitvaart.
 2. De premie voor je uitvaartverzekering wordt meestal over vele jaren uitgesmeerd. Voor een relatief geringe maandpremie bent je je leven lang verzekerd. De dekking gaat meestal per direct in. Dus ook bij een vroegtijdig overlijden keert de verzekering dan volledig uit.
 3. Een uitvaartverzekering in geld keert bij overlijden een geldbedrag uit. Je erfgenamen kunnen hiermee de uitvaart geheel of gedeeltelijk betalen.
 4. Een uitvaartverzekering in natura en een combinatie uitvaartverzekering hebben vaak een verzorgend karakter. Dit type uitvaartverzekering neemt nabestaanden een hoop regelwerk uit handen. Een uitvaartondernemer helpt de nabestaanden actief met het regelen en verzorgen van de uitvaart. Het geeft je een gerust gevoel te weten dat je dierbaren zich minder zorgen hoeven te maken over het regelen van je uitvaart.
 5. Vaak kun je je uitvaartwensen kenbaar maken bij je verzekeraar. Je uitvaartwensen kunnen tot in detail vastgelegd worden. Zo hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je bent er dan van verzekerd dat je de uitvaart krijgt zoals je die graag zou willen.

Bespaar kosten door altijd je uitvaartverzekering te vergelijken

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is de prijs zeker niet het enige waar je naar kijkt. De dekking en voorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Door het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeraars en wat ze aanbieden, kun je vaak een goedkopere uitvaartverzekering of juist een meer uitgebreide uitvaartverzekering vinden die goed past bij jouw situatie.

Op deze pagina kun je de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken. Alle verzekeraars die wij aanbieden zijn goed en betrouwbaar. Je vindt hier altijd een geschikte en goedkope uitvaartverzekering.

Tips bij het afsluiten van je uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten is altijd heel persoonlijk. Elk mens heeft andere uitvaartwensen en een ander financieel plaatje. Hieronder vind je een aantal tips waar je op kunt letten bij het afsluiten van je uitvaartverzekering. Het is aan jou om een bewuste keuze te maken over je uitvaart.

 1. Bepaal voor jezelf welk soort uitvaartverzekering je wilt. De premie van een budget uitvaartverzekering is lager dan van een luxe uitvaartverzekering
 2. Belangrijk is te weten dat niet alles wordt vergoed. Door de jaarlijkse inflatie stijgen de kosten van een uitvaart. Hierdoor kan het gebeuren dat de uitvaartverzekering niet meer genoeg vergoedt om de uitvaartkosten te dekken. Zorg ervoor dat je niet onderverzekerd bent door na te gaan of de verzekering geïndexeerd is. Het is altijd goed om eens in de zoveel tijd te controleren of het gekozen verzekerde bedrag of pakket nog voldoende is voor de gewenste uitvaart. Je kunt dan altijd overwegen de verzekering aan te passen.
 3. Een verzekeraar mag tussentijds de premies en voorwaarden aanpassen. Hierdoor kan de premie hoger worden. Dit hoeft je niet te accepteren en je mag ervoor kiezen om de verzekering te beëindigen. Wees je er wel bewust van dat je na het beëindigen van de polis niet meer verzekerd bent. Dus het is dan verstandig om naar een andere verzekeraar over te stappen. Voor het overstappen geldt dat de premie van een uitvaartverzekering hoger kan zijn dan dat je vooraf had. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Oudere mensen betalen een hogere premie dan jongere mensen. Wanneer je overstapt bent je ouder dan bij het afsluiten van de lopende verzekeringspolis. De nieuwe premie zal dan ook vaak hoger zijn dan de premie die je eerder betaalde.
 4. Wil je liever geen uitvaartverzekering afsluiten? Dan kun je natuurlijk ook zelf sparen voor je uitvaart. Het is dan verstandig om hier vroeg mee te beginnen, zodat je zeker weet dat er bij eventueel overlijden genoeg geld beschikbaar is voor de uitvaart. Het is goed om in een vroeg stadium van het leven al na te denken over de manier waarop je de uitvaart wil bekostigen. Je voorkomt zo dat je nabestaanden flinke kosten voor hun rekening krijgen.

Veelgestelde vragen

Is een uitvaartverzekering afsluiten verplicht?

In Nederland is een uitvaartverzekering afsluiten niet verplicht. Omdat een uitvaart hoge kosten met zich meebrengt, kiezen veel mensen er toch voor om een uitvaartverzekering af te sluiten. De verzekeraar zorgt dan voor een goed verzorgde uitvaart zonder dat je nabestaanden met de financiële lasten achterblijven. Daarnaast is de premie relatief laag en drukt deze niet zwaar op je financiële lasten. Met een uitvaartverzekering kun je ook vooraf bepalen wat je gedekt wilt hebben tijdens de uitvaart.

Welke dekkingsvormen zijn mogelijk voor een uitvaartverzekering

Er worden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden: kapitaal en natura uitvaartverzekeringen. Ook zijn er verschillende vormen van uitvaartverzekeringen, bijvoorbeeld budget uitvaart of luxe uitvaart. Hieronder de verschillende vormen en aanvullende opties.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars