Verzuimverzekering

Ontdek de beste verzuimverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Verzuimverzekering vergelijken

Yezzer

N
Specifiek voor jouw beroep
N
Vergelijk verzekeraars
N
Ontvang vergelijkingsrapport
N
Eenvoudig op te vragen

Premie vanaf:

Afhankelijk beroep

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk beroep

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk beroep

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een verzuimverzekering is in veel gevallen, geen overbodige luxe binnen het MKB. Een langdurig zieke medewerker kan een bedrijf namelijk veel geld gaan kosten. Om deze kosten gedekt te hebben, is het een verstandige keuze om hier voor een verzuimverzekering af te sluiten. Met een verzuimverzekering zijn de lopende loonbetalingen gedekt bij ziekte van je personeel. Het lijkt daarom op de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor bedrijven.

Ziek personeel is altijd zeer vervelend, zowel voor de werknemer, als voor de werkgever. Om het voor beide partijen niet nog vervelender te maken, is het een fijn gevoel om te weten dat de bijkomende kosten hiervan in ieder geval gedekt zijn door een verzuimverzekering.

Waarom zou je een ziekteverzuimverzekering afsluiten?

De reden waarom je als bedrijf zijnde je er verstandig aan doet, om je te verzekeren tegen ziekte medewerkers is simpel. Een zieke werknemer kost een bedrijf namelijk veel geld, namelijk gemiddeld ruim 250 euro per dag! In Nederland geldt namelijk de wettelijke verplichting voor werkgevers, dat loon moet worden doorbetaald. De hoogte hiervan bedraagt minimaal 70 procent van het loon van een medewerker. De hoogte is afhankelijk per CAO en kan verschillen.

Naast de doorlopende loonkosten, zou je misschien een vervanger voor de zieke medewerker inhuren en heb je misschien te maken met eventueel productieverlies. Ook ben je als werkgever verplicht de werknemer te helpen, zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Deze re-integratie kost ook geld.

Een ziekteverzuimverzekering dekt een deel van deze kosten. Je krijgt met een ziekteverzuimverzekering een vergoeding voor het loon dat je moet doorbetalen aan de desbetreffende zieke medewerker. Daarnaast helpen veel verzekeraars bij het voorkomen en terugdringen van verzuim binnen jou bedrijf.

Wat wordt gedekt met een verzuimverzekering?

Voor een ziekteverzuimverzekering zijn meerdere keuzes mogelijk binnen het dekkingspercentage. De hoogte hiervan varieert tussen de 70 en 100 procent. Ook wordt de mogelijkheid geboden om jaarlijks onderscheid te maken tussen het dekkingspercentage.

Naast de mogelijkheden op het gebied van dekkingspercentages, biedt een verzuimverzekering ook de mogelijkheid om werkgeverslasten mee te verzekeren. Dit betreft bijvoorbeeld loonheffingen, die lopen namelijk gewoon door als een werknemer uitvalt door ziekte.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering?

De premie voor een ziekteverzuimverzekering bestaat uit een bepaald percentage van de totale loonsom van het personeel dat je in dienst hebt. Bij het vaststellen van dit percentage wordt door verzekeraars onder andere gekeken naar;

  • De sector van je bedrijf
  • Samenstelling van je personeel
  • Ziekteverzuimverleden van je bedrijf

Tot slot is het aannemelijk dat je abonnementskosten betaald voor de arbodienstverlening. Maar, dit is afhankelijk van het type verzekeringspakket.

Is het afsluiten van een verzuimverzekering verplicht als werkgever zijnde?

In Nederland is het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering nog niet wettelijk verplicht als werkgever zijnde. Toch blijkt uit de praktijk dat het merendeel van de werkgevers beschikt over een verzuimverzekering.

Dit is grotendeels vanwege de hoge kosten, die aan ziekteverzuim van een werknemer verbonden zitten. Zoals al aangegeven kost een zieke werknemer gemiddeld ruim 250 euro per dag. Dit is een bedrag dat veel werkgevers zich niet kunnen veroorloven. Om deze reden is het merendeel van de werkgevers in Nederland, tot het besluit gekomen een ziekteverzuimverzekering voor medewerkers af te sluiten.

Verzuimverzekering vergelijken bij ons

Nu je weet wat een verzuimverzekering kan betekenen voor jouw bedrijf en besloten hebt om een dergelijke verzekering af te sluiten. Dan is het een verstandige keuze om verzuimverzekering vergelijken bij ons aan de hand van onze handige vergelijking tool.

In onze verzuimverzekering vergelijken tool vind je eenvoudig en snel de ziekteverzuimverzekering die past bij jouw bedrijf. Na het invullen van een aantal gegevens zullen wij de verschillende verzekeraars die verzuimverzekeringen aanbieden. Met elkaar vergelijken op het gebied van de voorwaarden en de hoogte van de premie.

De resultaten van onze vergelijking vindt je vervolgens, gemakkelijk en snel terug in een handig overzicht. Een verzuimverzekering afsluiten is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Ziektewetverzuimverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars